Tekin: Mevzuat gereği yapacak hiçbir şey yok...

Alaplı'da sokak köpekleri sorun haline geldiTekin: Mevzuat gereği yapacak hiçbir şey yok

Tekin: Mevzuat gereği yapacak hiçbir şey yok...

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, ilçe merkezinde başıboş gezen sokak köpeklerinin toplanması konusunda belediyenin duyarsız kaldığını belirtirken, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise mevzuatın ellerini kollarını bağladığını, kısırlaştırmaktan başka bir işlem yapamadıklarını söyledi.

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, i̇lçede başıboş gezen sokak köpeklerinin insanlara saldırdığını, bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını söyledi.
İlçede bir iş adamının sokak köpeklerine mama temin ettiğini ifade eden Yavuz, şöyle dedi:
Bugün onlarca köpek ilçe merkezinde vatandaşlara ve esnaflara saldırıyor. Sokak köpekleri i̇lçemizin sorunu haline geldi. Belediyenin bu köpekleri bir an önce toplaması gerekiyor. Hayvan barınağı var. Buranın bir an önce düzenlenerek sokak köpeklerinin burada tutulması lazım. İlçemizde bir iş adamı sokak köpeklerinin mama ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğrenciler, vatandaşlar herkes tedirgin bu köpeklerden, belediye bu konuya ilgili duyarsız davranmamalı ve acil çözüm üretmelidir.
Belediye Başkanı Nuri Tekin de başıboş köpeklere mevzuat gereği yapacaklarını hiçbir şey olmadığını belirterek, Belediyenin çokta modern olmaza da bir hayvan bakım evi var. Mevzuata göre bu hayvan ve köpekleri barınakta tutma gibi bir şansımız yok. Sadece alıp kısırlaştırabiliyoruz. diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER