Teravih Namazı Sonrasında; Sakal-ı Şerif İzdihama Yol Açtı.

Teravih Namazı Sonrasında; Sakal-ı Şerif İzdihama Yol Açtı.

Teravih Namazı Sonrasında; Sakal-ı Şerif İzdihama Yol Açtı.

Ramazan ayı dolayısıyla Zonguldak Alaplı İlçe Müftülüğünün organizasyonunda ziyarete açılan Sakal-ı Şerif vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Merkez Camisinde bulunan Sakal-ı Şerif, ilahiler eşliğinde sedef kaplamalı sandukasından açılarak sergilendi. Alaplı Merkez caminde teravih namazı sonrasında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif izdihama yol açtı. Yaklaşık bir saat süren Sakal-ı Şerif ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerifin fotoğrafını çekmeye çalışırken duygulu anların yaşandığı görüldü. Teravih namazı sonrası Sakal-ı Şerif-i görmek isteyen vatandaşlar, cami içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Şerif-i ziyarete gelenler, Sakal-ı Şerif-e dokunarak tekbirler eşliğinde salavat getirdi. Ziyaret, ilk olarak erkeklere açılırken, daha sonra kadınlara ziyarete açıldı. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif-i görebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Hz. Peygamberin bir parçasını gördükleri için mutlu olduklarını ve duygulandıklarını aktardı.
Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi dolayısıyla Merkez Camisindeki Sakal-ı Şerifi dualar ve salavatlar eşliğinde ziyarete açtıklarını söyledi.
Sakal-ı Şerife büyük bir sevgi seli oluştuğunu ifade eden Bektaş, Böyle güzel bir gecede Sakal-ı Şerifi görmek için ilçeye bağlı bütün köy ve beldelerden bir çok vatandaşın camilere akın ettiğini söyledi dedi. Sakal-ı Şerifi görmek isteyenler gecenin ilerleyen vakitlerine kadar Merkez Camiine doldurdu.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER