Vali Kaban'a nasip olacak…

Vali Kaban döneminde çalışmaları hızlandırılan OSB arazisinde sona gelindi.İstihdama büyük katkı verecek projeyi hayata geçirmek Vali Kaban’a nasip oldu.

Vali Kaban'a nasip olacak…

Dönemin Zonguldak Valisi Sami Seçkin, Alaplı Kaymakamı Osman Akbaş, Alaplı TSO Başkanı Özer Yazıcı döneminde 1997 yılında yatırım programına alınan Ereğli OSB’nin bitişiğinde yer alanm Alaplı ilçesi Gökhasan Köyüne yapılacak olan 820 dönümlük Alaplı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bugüne kadar 5 Vali, 7 Kaymakam ve 4 TSO Başkanı eskitti.
Projeyi hayata geçirmek Mevcut Vali Ali Kaban ve ekibine nasip olurken, OSB’de tütecek olan bacalar altında binlerce kişi iş istihdamından yararlanacak.
OSB’nin temelini atan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, 20 yıllık hayali gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Vali Sami Seçkin döneminde başlayan sırasıyla İsmet Metin, Yavuz Erkmen, Erdal Ata, Erol Ayyıldız ve son olarak Ali Kaban gibi Valilerin yoğun ilgi gösterdiği, Alaplı Kaymakamları Osman Akbaş, Recep Erkılıç, Mehmet Ergenoğlu, Celallettin Cantürk, Aydın Memük, Yıldıray Malgaç, Altuğ Çağlar ve Saim Ekşioğlu’nun OSB başkanlığı yaptığı, Alaplı TSO Başkanları Özer Yazıcı, İsmil Öztürk, Rafet Kılıç ve Recep Ocak’ın büyük emeklerinin olduğu proje bugüne kadar 6 Vali, 8 Kaymakam ve 4 TSO Başkanının en başlıca gündem maddesi oldu.


BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arazisinde fabrika sahası yapacak satılık alan kalmadığını belirten Ocak, 20 yıllık hayal olan Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) işadamlarından gelen talepler açısından bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.
Alaplı Gökhasan Köyünde 1997 yılında Yatırım programına alınan 820 Dönümlük Alaplı OSB’de artık sona yaklaştıklarını kaydeden Ocak, Ereğli OSB’deki tüm yerlerin satıldığını ve yeni fabrika kurmak isteyen müteşebbislerin Alaplı’ya OSB’ye yönlenmeye başladığını kaydetti.


DOZERLER KONTAĞA BASTI
Alapl OSB’de içerisinde 820 dönüm araziden 450 dönüm parselasyonu için yol çalışması yapıldığını anlatan Ocak, Alaplı’da OSB’yi hayata geçirmek amacıyla her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Dozerlerin çok kısa sürede OSB arazilerinde kontak çalıştıracağının altını çizen Ocak şunları söyledi:
Alaplı OSB’miz 1997 yılında Yatırım programına alındı. O tarihten bu yana çalışmaları sürüyor. Biz 20 yıllık bir kayali gerçekleştirme adına gerek Ankara nezninde gerekse Valilik nezninde tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. İlçe istihdamına sağlayacağı katkılar hiçbir şeyle ölçülemez.


“EREĞLİ OSB’DE YER YOK
Ereğli OSB’de yer kalmadı. Kalan yerlerinde sahipleri belli onanlarda fabrikalarını kuracaklar yalnız, Alaplı OSB bir noktada bölgenin parlayan yıldızı olacak, yeni yatırımcı için Alaplı tam olarak biçilmiş kaftan diyebiliriz. Şu anda ismini açıklamak istemediğimiz Uluslarası yatırımcılar OSB arazileri ile ilgileniyorlar. Ereğli OSB’ye bakıyorlar yer kalmamış, ardından Alaplı OSB’ye yöneliyorlar. Müteşebbislerimiz sürecin tamamlanmasını bekliyorlar.OSB alanında temel atarak parsel satışlarına başlamak istiyoruz. Bu süreçten sonra işlerimiz belirli bir kademe içinde yürüyecektir. İşin en zor kısmını atlattık. Yıl sonu itibariyle buraya yatırımcılara açacağız. Alaplı ıslah OSB için çalışmalarımız ise devam ediyor. Bazı küçük sorunlarımız var. ZonguldakMilletvekillerimizin desteğini de alarak bu sorunları da aşarak yatırımcıya bu alanlara en kısa sürede aşmak istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2017, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER