Yerli otomobil için Alaplı talip

Yerli otomobil için Alaplı talip

Yerli otomobil için Alaplı talip

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Ülke gündeminde olan yerli otomobil üretimi konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yerli otomobil yatırımına Alaplı OSB’nin en uygun bölge olduğunu ve bu yatırıma hazır olduklarını belirten Ocak, “Ülke gündeminde olan geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Türkiyenin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısında yerli otomobili üretecek şirketler olarak Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holdingin isimlerinin açıklamasının ardından bizde yerli otomobil ile ilgili ayrı bir heyecan başladı. Özellikle bölgemizde Alaplı’mız da Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasının iştigal ettiği organize sanayi bölgesi var, şu an kamulaştırılması tamamen bitmiş, plan ve proje olayları bitmiş, alt yapı çalışmaları başlamıştır. Bugün OSB’de tahsisatın otomobil üretimi yapacak olan firmalara , iş adamlarına yerin tamamı stratejik yatırım olacağından ücretsiz ve bedelsiz tahsisat yapılacaktır. Stratejik yatırım konusunda devletin desteğini de vereceğini de biliyoruz. İnşallah biz bu işin peşini bırakmayacağız. Alaplı’da kabuğunu kırma noktasında, bu bölgenin yerli otomobil üretimi merkezi olmasını düşünüyoruz. Burada sadece yerli otomotiv üretimi değil, bundan sonraki süreçte yan sanayi konusunda da bölgeye büyük katma değer kazandıracaktır. Ben bu konuda bütün kamuoyunun, bütün sivil toplum örgütlerin ve siyasilerin de destek vermelerini istiyorum. Biz yerli otomobilin üretim üssü olmaya Alaplı OSB olarak hazırız. Yerimiz hazır, arsamız hazır, biz yerli otomobil üretecek firmalara Alaplı OSB’de yatırım yapması noktasında her türlü desteği vereceğimizi duyurmak istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 14:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
NAİM ÇAKIRAHMETOĞLU
NAİM ÇAKIRAHMETOĞLU - 6 yıl Önce

Kesinlikle,katılıyorum.OTOMOBİLİN önemli parçası,sac ERDEMİRDE.İHRACAT İÇİN LİMANLARIMIZ DA YETERLİ.GAYRET EDİLİRSE OLUR.

SIRADAKİ HABER