Bayram Tatili Yolunda Kaza Bilançosu!..

Bayram Tatili Yolunda Kaza Bilançosu!..

Bayram Tatili Yolunda Kaza Bilançosu!..

İçişleri Bakanlığından, Kurban Bayramı tatilinde 33 ilde meydana gelen 45 o¨lu¨mlu¨ trafik kazasında 50 can kaybının yas¸andığı bildirildi.İçişleri Bakanlığı'nca 5 günlük Kurban Bayramı tatilinde, 33 ilde 45 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği ve 50 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

50 CAN KAYBI VAR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı'nda huzur ve güven içinde seyahat edilmesini sağlamak amacıyla 9- 15 Ağustos'ta ülke genelinde çeşitli trafik önlemleri alındı. Alınan tedbirle rağmen 10- 14 Ağustos'taki 5 günlük Kurban Bayramı tatilinde, 33 ilde 45 ölümlü trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 50 kişi hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

AZALMA VAR AMA DİKKATSİZLİK VE HIZ HALA CAN ALIYOR

"Son 10 yılda motorlu arac¸ sayısındaki yüzde 61 artıs¸ ve trafik yüküne rağmen, aynı dönemdeki bayram tatillerinde bir güne düşen can kaybı 15 düzeyinde iken bu bayramda alınan tedbirler sayesinde bu sayı yüzde 34 azalarak 10 düzeyine inmiştir. 2018 yılına göre ise yüzde 39 azalma sağlanmıştır. Tespit ettiğimiz ve tedbir aldığımız 18 ildeki 20 kaza kara noktası ile şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde ölümlü trafik kazası meydana gelmemiştir."

SÜRÜCÜLERE UYARI

Açıklamanın devamında, bayram tatilini izleyen hafta sonu dönüşler olacağı ve bu nedenle yollarda aşırı yoğunluk olabileceğini belirtilerek, sürücülere yorgun ve uykusuz olarak araç kullanmamaları ve kısa aralıklarla mola vermeleri konusunda uyarı yapıldı.

SON 24 SAATTEKİ KAZALAR

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Hüseyin A.'nın kullandığı 06 FCE 07 plakalı otomobil, Mengen-Devrek yolunda refüje çarptı. Kazada sürücü ile otomobildeki 4 yolcu yaralandı.

Bartın'da, Zonguldak istikametine giden Osman B. idaresindeki 74 BU 634 plakalı otomobil, Esenyurt mevkisinde karşıya geçmek isteyen Buse ve yanındaki Ege Arslan'a çarpmamak için önce refüje çıktı. Daha sonra yayalara çarpan sürücünün hafif sıyrıklarla atlattığı kazada eşi, 7 ve 11 yaşındaki çocukları ile yayalar Buse ve Ege Arslan yaralandı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 4 kişi, Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde ağaca çarpan motosikletteki iki kardeş, Düzce'de aydınlatma direğine çarpan otomobildeki iki kardeş yaralandı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil yaklaşık 10 metre yükseklikten düğün salonunun girişine düştü. Otomobil bir başka aracın üzerine düşerken, kazada 2 kişi yaralandı.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde köy yolunda iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Kazada 5 kişi yaralandı.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Ereğli’den Alaplı istikametine gitmekte olan 67 UE 052 plakalı otomobil ile Tersaneler bölgesindeki tali yoldan ana yola çıkmakta olan 67 TA579 plakalı otomobil çarpıştı.


 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER