ŞEHİDİMİZ VAR KARABÜK...

ŞEHİDİMİZ VAR KARABÜK...

ŞEHİDİMİZ VAR KARABÜK...

Afrinin Bülbül beldesi güneybatısı ile El Maski civarındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca düzenlenen tanksavar ve havan saldırıları sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınarın Karabükün Safranbolu ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Akpınar ailesinin evine giden Karabük Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Garnizon Komutanı Personel Albay Tekin Nemlioğlu, Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay şehidin babası İsmail ve anne Ülker Akpınara taziyelerini iletti.

Şehidin ailesinin oturduğu apartmana Türk bayrakları asılırken, vatandaşlar evin önünde beklemeye başladı. İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, şehit için dualar etti.

Vali Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin haberi metanetle karşıladığını söyledi.

Şehidin cenazesinin yarın toprağa verileceğini ifade eden Çeber, Planlamalar yapılıyor, burada karşılayacağız. Bir aksilik olmazsa, bu değişebilir arkadaşlar koordine etmeye çalışıyorlar. Karabük Kent Meydanında namazımızı kılacağız. Daha sonra ailenin isteği, şehidimizin de vasiyeti üzerine Safranbolu Şehir Mezarlığında defnedeceğiz. Aile Afyonkarahisarlı ama 14 yıldır buradalar, emekli bir asker... Anne ve baba O bir Safranbolu aşığıydı, burada defnedilsin. diye söyledi. Dolayısıyla buraya defnedilmesi hem kendi hem ailenin isteği oldu. Allah sabır versin aileye. Şehidimizin mekanı cennettir zaten hiç kuşkumuz yok. diye konuştu.

Şehidin 3 ay önce evlendiği eşi Hafize Nurun da polis memuru olarak Tuncelide görev yaptığını ifade eden Çeber, Hafize Nurun da çok büyük metanetle karşıladığını Tuncelideki arkadaşlarımızdan öğrendik. O da anne babaya büyük bir saygı içerisinde Onlar ne uygun görüyorsa o olur. dedi. Kızımız da yarın Elazığdan gelecek. dedi.

23 Şubat 1992 doğumlu Kahraman Şehit Ömer Bilal Akpınar, geçtiğimiz yıl Haziran ayında dünya evine girmişti.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER