19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

BARTIN - Bartın Valisi Nusret Dirim ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Dirim, mesajında, Türk milletinin, vatan uğrunda kanlarıyla destanlar yazan, şehitler ve gazilerle dolu bir millet olduğunu ifade etti.

Milletin, ecdadın vatan topraklarını gelecek nesillere nasıl emanet ettiğinin bilinci içinde oluğuna işaret eden Dirim, şunları kaydetti:

Bir kez daha şehitlerimizin bizlere emanet ettiği tüm yakınları ile gazilerimize, devletimizin ve aziz milletimizin gönül ve şefkat kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade ediyor, başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya da Türk milletinin tarihi boyunca vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna, en zor şartlar altında dahi yılmadan mücadele vererek her zaman hür ve bağımsız yaşadığını belirtti.

Çanakkalede Kurtuluş Savaşının her bir cephesinde, Korede, Kıbrısta, terörle mücadelenin her alanında destanlaşan tüm kahraman gaziler ve şehitler için yapılan her şeyin az kalacağını aktaran Yalçınkaya, şunları kaydetti:

Dün olduğu gibi bugün de ülkemiz hain saldırıların hedefi olmaktadır. Fakat bilinmelidir ki bu ülkemizi birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarıyla kuran Türk milleti, bugün de bu değerlerine en güçlü şekilde sahip çıkarak vatanına, bölünmez bütünlüğüne yönelen her tür saldırıyı kahraman güvenlik güçlerinin mücadelesi ve milletin vakur duruşu ile bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tarihimize yön veren tüm aziz şehitlerimizi ve vatan toprağına emanet ettiğimiz gazilerimizi rahmetle anıyorum. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, hayatta olan tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyor, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine şükranlarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER