"Adeta şehitlerin kanıyla sulayarak vatan, yurt edindik

"Adeta şehitlerin kanıyla sulayarak vatan, yurt edindik

"Adeta şehitlerin kanıyla sulayarak vatan, yurt edindik

Bartında Cumhurbaşkanlığınca 3 şehit ailesine gönderilen Devlet Övünç Madalyası Bartın Valisi Nusret Dirim tarafından düzenlenen törenle takdim edildi.

Valilik tarafından Garnizon Komutanlığı Subay Gazinosunda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bartın Valisi Nusret Dirim, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca birçok güçlüğü aşarak bugünlere geldiğini ve bin yıllık geçmişiyle coğrafya üzerinde milyonlarca şehit verdiğini söyledi.

Adeta şehitlerin kanıyla sulayarak vatan, yurt edindik ve bu topraklar üzerinde ilelebet yaşama kararlılığındayız. diyen Dirim, şöyle devam etti:

Görüyoruz ki bu coğrafyada varlığımızı devam etmemize engel olmak isteyen güçler var. Hangi maskeyle gelirse gelsinler, artık onları çok iyi tanıyoruz. Bazen FETÖ, bazen PKK, bazen DEAŞ maskesiyle geliyorlar ama biz biliyoruz ki bunların arkasında bizim bu coğrafyadaki varlığımızı engellemek isteyen güçler var. Şükürler olsun, bunların hepsiyle Türk milleti tek yürek olarak mücadele ediyor ve bugünlerde verdiğimiz bu mücadelenin de üstesinden başarıyla geleceğimize inanıyorum.

Türk milletinin varlığını devam ettirme adına bedeller ödediğini ve bunun acı bir durum olduğunu da dile getiren Dirim, şunları kaydetti:

Ancak şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin hatıralarını, onların bıraktığı emaneti bizler devralıyoruz. Şehitlerimizin yakınları, eşleri, çocukları, anne, babaları, kardeşleri artık devletimizin ve milletimizin emaneti. Biz onların emanetine en güzel şekilde sahip çıkacağız. Bu coğrafyadaki varlığımızı istemeyenler bilsinler ki, yine 10 binlerce vatan evladı gözünü kırpmadan ülkenin varlığı, bağımsızlığı ve bekası için canını feda etmeye hazır bir şekilde bekliyor. Ben bu duygular içerisinde madalyalarını bugün tevcih edeceğimiz şehitlerimizi, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Vali Dirim, konuşmasının ardından, şehit 2015de Şırnakta şehit düşen Uğur Akyer, 2016da Hakkaride şehit düşen Ayhan Erdoğan ve 2016da Diyarbakırda şehit düşen Serkan Talanın ailesine Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratını takdim etti.

Törene Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER