Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattı

Bartın'da, "Alo 188 Cenaze Hizmetleri" hattı

Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattı

BARTIN - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattı ile vatandaşların cenaze hizmetlerden faydalandıklarını söyledi.

Başkan Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladıkları tarihten itibaren cenaze işlemleri ile ilgili birçok yeniliği hayata geçirdiklerini söyledi.

Vatandaşların en zor anlarına da ortak olarak yanlarında yer aldıklarını ve belediye bünyesinde kurulan Cenaze ve Defin İşleri Hizmetleri biriminin vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını aktaran Akın, şunları kaydetti:

Vatandaşlarımızın en zor anları, yakınlarını kaybetmeleridir. O an ihtiyaç duyulan birçok şey vardır. Cenaze hüznü ve telaşı ile çözülemez. Vatandaşlarımıza bu konuda daha fazla yardımda bulunabilmek İl dışında hayatını kaybeden ve ilimize defnedilmesi gereken ya da ilimizde hayatını kaybederek il dışında defnedilmesi gereken tüm vatandaşlar Bartın Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen cenaze aracı ile Türkiyenin 81 iline naklediliyor.

Yine cenaze yakınlarının acıları büyük olduğu için, yapılması gereken birçok detayı unutabildiklerini dile getiren Akın, şöyle devam etti:

Bu noktada Bartın Belediyesi olarak, cenaze yakınlarına destek olabilmek adına, acılarını paylaşarak, tüm cenaze evlerine tabure, pide, ayran, lokum ve gül suyu gibi ihtiyaç duyulabilecek detaylar konusunda yardımcı oluyoruz.

Acıları hafifletmek, cenaze yakınlarına destek olup, yalnız olmadıklarını hissettirebilmek adına elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Bartın Belediyesi tarafından kurulan ve vatandaşların istifadesine sunulan Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattı ile vatandaşalar belediyeye gelmeden cenaze ile ilgili konularda bilgi alabilmekteler, hizmetlerden faydalanabilmektedirler.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER