Amasra'da tatilciler,tarihi ilçede yoğunluk oluşturdu.

Amasra'da tatilciler,tarihi ilçede yoğunluk oluşturdu.

Amasra'da  tatilciler,tarihi ilçede yoğunluk oluşturdu.

BARTIN - Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle ünlü Bartının Amasra ilçesinde Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen tatilciler, tarihi ilçede yoğunluk oluşturdu.

Tarihi 3 bin yıl öncesine dayanan ilçe, bakir koyları, tertemiz kumsalları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra, balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Ziyaretçilerin önemli bir bölümünün plaj ve havuzları tercih ettiği ilçede, yine özellikle Amasra Kalesi, Çekiciler Çarşısında da yoğunluk gözleniyor.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bayram tatili süresince tarihi ilçeye yerli ve yabancı ziyaretçi akınının başladığını söyledi.

Yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli otellerin ve pansiyonların dolduğunu ifade eden Timur, Bu bayram da önemli bir kalabalık bekliyoruz. Bayramın başlamasına yakın bir zamanda pansiyon ve otellerin dolması ilçenin canlı günler yaşayacağını gösteriyor. Amasraya günübirlik 30 ila 50 bin arasında ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. dedi.

Yapılan yatırımlar ve kazandırılan eserler ile özel sektör yatırımlarının da ilçedeki turist yoğunluğunun artmasında etkili olduğunu anlatan Timur, şöyle konuştu

Amasra Büyük Limanda hayata geçirilen 240 metre uzunluğundaki Yolcu İskelesi ve Yat Limanı Projesi kapsamında, ilçemize denizden de ziyaretçi gelecek. Ayrıca virajlı ve dar yollardan kaynaklanan ulaşım sorunlarının aşılması için Bartın-Amasra karayolunda hizmete açılan tünel de ziyaretçi sayısının artmasında etken oldu. Amasra, Batı Karadenizin önemli destinasyonlarından birisi. Yine UNESCO Dünya Miras Listesindeki Safranbolu ilçesiyle partner olarak çalıştığımız için ilgi odağı haline geliyor.

Güneş, kum ve deniz üçlüsünün yanında balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürünün de ilçeyi önemli turizm noktalarından biri haline getirdiğini dile getiren Timur, Amasranın özellikle Ankaranın bir sayfiye kenti konumunda olduğunu ve ziyaretçilerin önemli bir bölümünü Ankaralıların oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER