Bartın Üniversitesi 2018-2022 stratejik planı

Bartın Üniversitesi 2018-2022 stratejik planı

Bartın Üniversitesi 2018-2022 stratejik planı

BARTIN - Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin 2018-2022 stratejik planıyla ilgili, Bartın Sektörel Kalkınma ve İşbirliği Kurulu (BARKİK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Uzun, üniversitedeki toplantıda yaptığı konuşmada, iç paydaşlarla yaptıkları toplantıların ardından, belirli aralıklarla şehir ile bölgedeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle de bir araya geldiklerini söyledi.

Üniversitenin 2018-2022 stratejik planını belirlerken, dış paydaşların da görüşlerini aldıklarını ifade eden Uzun, Üniversite, kamu, sanayi işbirliği doğrultusunda yapılabilecekleri konuşup, çalışmalarımızı gerçekleştirirken sürdürülebilir atılımların nasıl yapılabileceğini tartışıyoruz. dedi.

Üniversitelerin, bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunabileceğini kaydeden Uzun, şöyle devam etti:

Üniversitemizde Yükseköğretim Kurulunca ortaya konulan ve yeni YÖK anlayışında da vurgulandığı gibi ihtisaslaşma ve misyon farklılığına gidilmesi doğrultusunda adımlar atılıyor. Bu şekilde üniversitemiz eğitim süreci fonksiyonunu yerine getirirken, diğer yandan araştırma sürecinde de bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunma gayretindedir. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürerek bölgemiz için öncelikli alanlara odaklanıyoruz.

Toplantıda, üniversite ve kent bütünlüğü ile bölgesel kalkınmaya yönelik görüşler paylaşıldı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER