Bartın'da, Ahilik Haftası dolayısıyla tören

Bartın'da, Ahilik Haftası dolayısıyla tören

Bartın'da, Ahilik Haftası dolayısıyla tören

BARTIN - Bartında, Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ahiliğin, milli bir yaşama ve ticaret biçimi olduğunu söyledi.

Temelinde insanın sömürülmesi olan kapitalizmin dünyaya acı, ızdırap ve göz yaşından başka bir şey vermediğini belirten Vali Dirim, şöyle konuştu.

Bizim geçmişimizde medeniyetimizin ortaya koyduğu ticaret anlayışının temelinde paylaşma var. Aç gözlülüğü ve hırsı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen ve insanı yücelten bu önemli anlayışı bugün de dünyaya anlatmamız son derece önemli. Bu anlamda ahilik haftası münasebetiyle ülke genelinde bu tür etkinliklerin yapılmasını çok anlamlı buluyorum. Günümüzde bu güzel anlayışın temsilcilerinin olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.

Dirim, daha sonra ilin ahisi seçilen demirci ustası Turhan Köseoğluna ödülünü takdim etti.

Törene, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ogün Vural, Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, Bartın İl Ticaret Müdürü Serpil Yüzlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, kurum müdürleri ile esnaf ve sanatkarlar katıldı.

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER