Bartın’da bin kişilik yurt temeli atıldı

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Yerleşkesinde, bin öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun temeli törenle atıldı. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, törende yaptığı konuşmada, Bartın’ın, üniversite...

Bartın’da bin kişilik yurt temeli atıldı

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Yerleşkesinde, bin öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun temeli törenle atıldı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, törende yaptığı konuşmada, Bartın’ın, üniversite ile nüfusu artan iller arasına girdiğini ve 15 bin öğrenci sayısına ulaşıldığını söyledi.

Bartın'a gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının çözülmesi için gerek KYK, gerekse KYK ile özel sektörü buluşturup anlaşmalar sağlayarak yurtlar inşa edildiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Bartın'da, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni açılacak yurtla yurt kapasitemiz yaklaşık 6 bin olacak. Burası da inşallah 1,5 yıl sonra inşaatı tamamlanacak, 45 milyon liralık bir yatırım. Burasıyla kapasite 7 bine çıkacak. Bir de 2 bin 800 kişilik KYK özel sektör anlaşması olacak. O da başlıyor. Onunla beraber yaklaşık 9 bin yatak kapasitesi olacak. Bizim 30 bin öğrenci hedefimiz var 30 bin öğrencinin 9 binini devlet yurdunda misafir etmiş olacağız."

Törene AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti milletvekili adayı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın KYK İl Müdürü Zafer Çakan ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER