Bartın'da "Değerler Eğitimi" toplantısı

Bartın'da "Değerler Eğitimi" toplantısı

Bartın'da "Değerler Eğitimi" toplantısı

BARTIN - Bartında çocuk yetiştirmede toplumsal ve manevi değerlerin korunması amaçlanan Değerler Eğitimi toplantısı düzenlendi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, Gürgenpınarı Ortaokulu konferans salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, ‘Değerler Eğitimi konusunun, ülke gündeminde ağırlıklı bir şekilde var olmaya devam ettiğini söyledi.

Değerler eğitiminin sadece çocuklara aktarılması gereken bir program olarak görülmemesi gerektiğini, özellikle kırsal kesimdeki yetişkinlerin de zaman zaman bilgilerinin tazelenmesine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Dirim, şöyle konuştu:

Çünkü yaşadığımız bölge dağınık yerleşimin olduğu ve özellikle köylerde insanların birbiriyle iletişiminin son derece sınırlı düzeyde olabildiği bir hayat tarzı olduğunu görüyoruz. Bu hayat tarzı içerisinde günlük yaşamda insanlar günlerce belki sadece kendi aile bireyleri dışında kimseyle iletişime geçemedikleri için bir sosyal çevre edinemiyorlar. Bu anlamda insanlar sahip oldukları birikimleri kullanmakta sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kendi ahlaki değerlerini oluşturabiliyorlar. Bunun için devletimizin ve ilgili kuruluşlarımızın işbirliği içerisinde ciddi bir program yürütmesi gerekiyor. Doğru ve güzel bir şekilde planlanmış bir eğitim modeliyle, kırsal kesimde çocuk yetiştirmede güçlü, sağlıklı, bilinçli ve eğitimli aile kurumunun öneminin vurgulandığı eğitimlerle vatandaşlarımızı daha bilinçli hale getirmeliyiz.

Vali Dirimin eşi Burcu Dirim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Emniyet Müdürü Ogün Vuralın eşi Arzu Vural, daire müdürleri, okul idarecileri ile öğretmenlerin katıldığı toplantıda projeyle ilgili sunum yapıldı.

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER