Bartın'da kurulması düşünülen termik santral

Bartın'da kurulması düşünülen termik santral

Bartın'da kurulması düşünülen termik santral

BARTIN - Belediye Başkanı Cemal Akın,Biz Bartınlılar, Bartında yaşayanlar olarak Kavşak Suyumuzun gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu suyu yok edecek termik santrallere Bartında yer yoktur. dedi.

Başkan Akın, kent merkezinde bulunan tarihi Şadırvanın önünde yaptığı basın açıklamasında, Amasrada kurulması planlanan termik santral için hazırlanan Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) ve ilgili bilirkişi raporunda, onlarca yıldır halkın içme suyu olarak kullandığı Kavşak Suyunun içilemez, hatta arsenikli olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Kavşak Suyunun, yıllardır geleneksel olarak Bartın halkının içme suyu ihtiyacını sağladığını, termik santral kurmak isteyen şirketin ise Kavşak Suyu ve havzasını gözden düşürüp, gerçek dışı raporlar hazırlattığını öne süren Akın, Kavşak Suyu, onlarca yıldır geleneksel olarak Bartın halkının içme suyunu sağlamaktadır. Biz Bartınlılar, Bartın´da yaşayanlar olarak Kavşak Suyumuzun gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu suyu yok edecek termik santrallere Bartında yer yoktur.

Avukat Berkay Dalın da santrale karşı açılan dava süreci hakkında bilgi verdiği basın açıklamasına CHP İl Başkanı İlknur Erkan, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, bazı sendika temsilcileri, Bartın Platformu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER