Bartın'daki darbe girişimi davası

- Eski Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu ve ile eski TCSG 22 bot komutanı Üsteğmen Emre Dündar'ın yargılanmasına devam edildi

Bartın'daki darbe girişimi davası

BARTIN - Bartında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, anayasayı ihlal ve silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği suçlamasıyla haklarında dava açılan, eski Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu ve ile eski TCSG 22 bot komutanı Üsteğmen Emre Dündar yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kopoycu ve Dündar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, önceki celselerdeki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının davaya ilişkin bilirkişi raporu talebini reddetti.

Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, Sahil Güvenlik Komutanlığından botların seyre çıkması, bot komutanı Emre Dündarın Bartın Limanı görevlisini arayarak limana girişlerin serbest, çıkışların yasak olduğu yönünde emir vermesi, Sahil Güvenlik Komutanından seyre çıkan botların İstanbulda ve Ankarada darbe girişiminin bastırılmasının anlaşılmasının ardından geri dönmelerine istinaden sanıkların darbe girişimine destek verdiği anlaşıldığından birer kez müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasına karşı sanıkların ek süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında anayasayı ihlal ve silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER