Bayramı Tatili için Hazırlıklar Tamamlandı.

Batı Karadeniz'in gözdeleri bayrama hazır

Bayramı Tatili için Hazırlıklar Tamamlandı.

BARTIN/KARABÜK - Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Karabükün Safranbolu ilçesi ile Bartının Amasra ilçesinde Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı.

Amasra Kalesi ile 2015te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine eklenen, el değmemiş koyları, temiz kumsalları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Amasrada, bayram için otel ve pansiyonlardaki odaların doluluk oranı yüzde 80e ulaştı.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

Yeşilin ve mavinin tarihle iç içe geçtiği, tüm güzellikleri bir arada sunan ilçeye gelen turist sayısının sürekli arttığını, özellikle resmi ve dini bayram tatillerinde Ankara ile çevre illerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını anlatan Timur, şöyle devam etti:

Ankaranın en yakın sahili ve İstanbula yakınlığıyla büyük şehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra, her bayram ciddi yoğunluk yaşıyor. Tabii bu yaz sezonu, gerek yağışlar gerekse hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında olması nedeniyle geç başladı. Bu durum, Ramazan Bayramı için ilçeye olan ilgiyi daha çok artırdı. Bayram için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların yüzde 80i rezervasyonlarla doldu.

Timur, belediye olarak bayram tatili için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bayram süresince en az 50-60 bin turisti ağırlamayı beklediklerini dile getirdi.

- Balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürü

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da ilçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürünün etkili olduğuna dikkati çekti.

Ramazan Bayramı ve tatilin, balık ziyafeti için de bulunmaz bir fırsat olacağını kaydeden Boran, Balıkçı lokantalarında misafirlerimiz taze çeşitlerle balık ziyafetini yapma imkanı bulacak. Yöremizin bağ ve bahçesinde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı bu ziyafete eklediğimizde, Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecektir. dedi.

- Safranboluda zamanda yolculuk

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran Safranboluda da yerli ve yabancı turistler, bayram tatilini zamanda yolculuk yaparak geçirecek. Safranbolu, bin 500ün üzerindeki tescilli yapısının yanında, kanyonları ve doğal güzellikleriyle de birçok doğaseverin bayram tatili için tercihi olacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kente bayram boyunca günübirlikçiler dahil en az 80 bin turistin gelmesini beklediklerini söyledi.

Otellerde doluluk oranının yüze 90a ulaştığına işaret eden Aksoy, Ramazan ayının son günlerine yaklaşmamızın ardından, insanlar 4 günlük bayram tatili için planlarını yaptılar. Bizler de yerel yöneticiler olarak ilçemize gelecek misafirlerimizin huzurlu bir bayram ve tatil geçirmeleri için tedbir ve önlemlerimizi aldık. Osmanlının parmak izi ve Anadolunun özeti olan Safranboluda yoğun bir bayram tatili geçireceğiz. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, bayram tatilini bir nevi zamanda yolculuk yaparak geçirecekler. değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, Türkiye ve dünyanın her yerinden binlerce turisti ağırlayan Safranbolunun yoğun bayram tatillerinden birisini yaşayacağını vurgulayarak, 4 Günlük bayram tatilinde inşallah Safranboluda günü birlikçilerle birlikte en az 80 bin misafirimizi ağırlamayı hedefliyoruz. Otellerin dolu olması ve turist sayısında yaşanacak artış Safranboluya büyük katkı sağlayacak. Safranboluda esnafımız da çifte bayram yapmış olacak. Safranbolu turizm kenti, bizim de burada en büyük geçim kaynağımız turizm. şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER