"FETÖ şüphelilerine yönelik işkence iddiaları asılsız"

"FETÖ şüphelilerine yönelik işkence iddiaları asılsız"

"FETÖ şüphelilerine yönelik işkence iddiaları asılsız"

BARTIN - Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında soruşturma yürütülen şüphelilere yönelik işkence yapıldığına ilişkin sosyal medyada yer alan iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalarla ilgili olarak, bazı sosyal medya platformları üzerinden gerçek kimlikleri ifşa edilmeksizin hakkında soruşturma bulunan şüphelilere yönelik işkence iddiaları ortaya atıldığı bildirildi.

FETÖ/PDY soruşturmalarında bugüne kadar sadece 2 kişinin ifadeleri sırasında benzer iddialarda bulunduğu ve söz konusu iddialarla ilgili soruşturma işlemlerinin başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

FETÖ/PDY soruşturması yürütülen şüphelilere yönelik işkence yapıldığına ilişkin sosyal medyada yer alan bahse konu iddialar asılsız olup, resmi şikayetler hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır. Bugün itibarıyla benzer iddiaları içeren şikayet dilekçesi de aynı şekilde işleme alınarak soruşturma başlatılmıştır. Belirtilen iddialara ilişkin yürütülen soruşturmalarda işkence ya da şiddete konu hiçbir delil tespit edilememiştir. Sosyal medya platformlarında paylaşılan şüphelilere yönelik işkence ve şiddet iddiaları, soruşturmalarda görev alan çalışanların moral ve motivasyonunu bozmaya ve halkta algı oluşturmaya yönelik olup, FETÖ/PDY soruşturmaları diğer tüm kamusal soruşturmalar gibi Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar, yürürlükte bulunan anayasa ve kanunlar çerçevesinde titizlikle yürütülmektedir.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER