MİLLETVEKİLİ TUNÇ’TAN BARTIN'A İKİ PROJE MÜJDESİ

MİLLETVEKİLİ TUNÇ’TAN BARTIN'A İKİ PROJE MÜJDESİ

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca yürütülen SOGEP kapsamında "evlerde sayacılık" ve "Kozcağız seracılık" ile ilgili iki projemiz onaylandığını açıkladı

Milletvekili Tunç, Onay öncesi projelerimiz hakkında görüştüğümüz Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a projelerimize gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”Dedi.

"SAYAYI EVLERDE ÜRETİYORUZ" PROJEMİZ

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi olduğu, Kozcağız Belediyesi’nin ortak olduğu “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” isimli projemiz Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yapılan ön değerlendirmenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Covid-19 sürecinde değişen çalışma koşulları ve güvenlik önlemlerine alternatif bir çözüm olarak evden çalışma yönteminin sunulacağı "Evlerde Saya Projemiz" sayesinde Bartın’da önemli bir istihdam alanı oluşacak ve sayacılık sektöründe üretim artışı sağlanarak, gençlerimiz ve kadınlarımızın meslek edinmeleri ile birlikte hanelerine gelir sağlamalarına büyük katkı sağlanacak.

"KOZCAĞIZ SERACILIĞIN MERKEZİ OLUYOR" PROJEMİZ

Kozcağız Belediyemizin "Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor" isimli projemiz de Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yapılan ön değerlendirmenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile, Kozcağız Belediyesi, arıtma tesisinin yan tarafına, yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine 30 adet 520 metrekarelik seralar kurulacak.

5 yıllık periyotlar halinde 60 kursiyer 360 saatlik kurs sonunda sınava tabi tutulacak. Sınavı geçen 30 kursiyerin her birine, Kozcağız Belediyesi tarafından 520 metrekarelik sera tahsis edilecek. Böylelikle vatandaşımız hem profesyonel tarım tekniğini kullanarak üretim yapacak hem de satış yapabilecek.

Seraları kullanan çocuklu kadınların çocuklarını bırakması ve eğitimi gibi sosyal ihtiyaçları da Japonya hibesiyle kurulan Kozcağız Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi tarafından giderilecek. Kozcağız Belediyesi seralarda yetişen ürünlerin satışında İFAD desteği ile kuracağı Tarımsal Ürünler Pazarında satış ve pazarlama uygulamasını başlatacak.

Onay öncesi projelerimiz hakkında görüştüğümüz Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a projelerimize gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2020, 10:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki dönmez
Zeki dönmez - 4 yıl Önce

Çok güzel hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER