Rektörü Prof. Dr. Uzun'dan 31 ülkeye FETÖ mektubu

- Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 31 ülkeye FETÖ'nün darbe girişiminin iç yüzünü anlatan bir mektup yazdı

Rektörü Prof. Dr. Uzun'dan 31 ülkeye FETÖ mektubu

BARTIN - Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 31 ülkeden 80 üniversite, uluslararası yükseköğretim dernekleri ile konsolosluklara Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin iç yüzünü anlatan bir mektup yazdığını bildirdi.

Uzunun Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan mektubunda, FETÖnün masum insanları katletmekten çekinmediği belirtildi.

15 Temmuz 2016da, Türk milletinin ilk kez anayasal düzenin itibarsızlaştırılamayacağını yüksek sesle dile getirdiği ifade edilen mektupta, 15 Temmuz gecesinde yaşanan şiddetli çatışmalara maruz kalan ve vatanının birlik ve beraberliği için savaşan 250 vatan kahramanı şehit olmuş, binlerce vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu yasa dışı örgütün, devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır. ifadelerine yer aldı.

FETÖnün, yurt dışında faaliyetlerini sürdürdüğü ve Türkiyenin güvenilmeyen bir ülke olduğu fikrini alçakça servis ettiği ifade edilen mektupta, şunlar kaydedildi:

Terör örgütü, dünya kamuoyuna Türkiyenin güvenilmeyen ve emniyetsiz bir ülke olduğu fikrini servis ederek Türkiye Cumhuriyeti hükümetini itibarsızlaştırma kampanyasını uygulamaya sokma çabaları yürütmektedir. Fakat hepimizin de bildiği gibi ülkemizdeki insanlar başarısız darbe girişiminin ertesi gününden itibaren bile huzur içinde normal yaşamlarına devam etmişlerdir. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde de tüm yaşamın, aktivitelerimizin ve bilimsel çalışmalarımızın olağan şekilde de devam ettiğini bilmenizi isteriz.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER