Servet Çınçın para koleksiyonu sergisi

Servet Çınçın para koleksiyonu sergisi

Servet Çınçın para koleksiyonu sergisi

BARTIN - Bartında 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Servet Çınçın Para Koleksiyonu Sergisi açıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Kent Müzesindeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, Kent Müzesini açıldığı günden bugüne yaklaşık 60 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

5. Murat, Sultan Abdülmecit, 2. Mehmet Reşat, Sultan Abdülhamit ve Cumhuriyet dönemi paraları biriktirip bugüne kadar getirebilmenin kolay olmadığını ifade eden Akın, sergi sahibi Çınçına teşekkür ederek plaket takdim etti.

Servet Çınçın da, aile koleksiyonunu 1990lı yıllardan itibaren çocuklarıyla devam ettirmesiyle doğal olarak zengin bir hal aldığını dile getirdi.

Sergide, Osmanlı Döneminde Sultan Murat Han Dönemini de kapsayarak Cumhuriyet döneminden itibaren madeni, gümüş ve kağıt paraların yer aldığını anlatan Çınçın, şöyle devam etti:

Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürkün sağlığında ilk basılan kağıt paralarla birlikte bir koleksiyona sahibiz. Birkaç eksiğimiz dışında Cumhuriyet döneminin paralarını toplamaya gayret ettik. Bunu Bartına kazandırmanın Kent Müzesinin güzellikleri içerisinde bir süre sizlere sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu paralarla zamanda bir yolculuğa çıkarız. Hepinize güzel Ramazanlar diliyorum. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Serginin, 24 Mayısa kadar açık kalacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER