TUNÇ; “KUMLUCA BELDESİ GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR”

TUNÇ; “KUMLUCA BELDESİ GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Beldesi’nin içerisinden geçen Kumluca Çayı taşkın koruma çalışmaları kapsamında yapılacak olan sedde ve taş tahkimatı çalışmalarının devam ettiği açıkladı.

Milletvekili Tunç, Bartın’ın il merkezi, ilçe, belde ve köylerinde taşkın riski bulanan her noktasına el attıklarını belirterek, bu kapsamda 2014 yılı yatırım programına aldıkları Kumluca Çayı ve yan dereleri taşkın koruma çalışmaları kapsamında Kumluca Çayı yan derelerinin ve Kumluca Çayı’nın bir kısmının daha önce tamamladıklarını kalan 2 kilometrelik kısmına taş tahkimatı çalışmalarının DSİ 233. Şube Müdürlüğünce başlanarak çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Tunç “Kumluca Çayı taşkın koruma çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor, Kumluca Çayı taşkın korunma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kumluca beldesi güzel bir görünüme kavuşacak.” dedi.

2 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

Milletvekili Tunç Kumluca Beldesi’nin içerisinden geçen Kumluca Çayı taşkın koruma çalışmaları kapsamında yapılacak olan sedde ve taş tahkimatı çalışmalarının uzunluğu 2 kilometre olacağını, işin DSİ 233. Şube Müdürlüğünce yapıldığı ifade ederek, Kumluca Çayındaki kalan kısmının taşkın koruma çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Milletvekili Tunç, Kumluca Beldesinde Kumluca Çayı yan dereleri taşkın koruma çalışmaları ve Kumluca'nın muhtelif köylerinde taşkın koruma çalışmalarının daha önce tamamladıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlarımıza ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum”Dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER