Turan; O İhtişamlı Başarı Türk Tarihine Geçti." dedi.

Turan; O İhtişamlı Başarı Türk Tarihine Geçti." dedi.

Turan; O İhtişamlı Başarı Türk Tarihine Geçti." dedi.

BARTIN - Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 15 Temmuz gecesinde yaşanan bu yangın, öyle sıradan planlamalarla itfaiye teşkilatlarıyla hemen söndürülecek bir yangın değildi. Yangın adeta seri bir şekilde gökten yağacak yağmurla söndürülebilirdi. İşte bu millet, gaziler, şehitler beklenmedik yağmur oldu, o yangının üzerine yağdı ve o ihtişamlı başarı Türk tarihine geçti. dedi.

Turan, Bartın Üniversitesince Kültür Merkezinde düzenlenen Milli İradenin Zaferi, Yeni Dünya ve Yeni Türkiye İnşa Sürecinde 15 Temmuz konulu panelde yaptığı konuşmada, 15 Temmuzun, ülkenin diğer darbe girişimlerinin yanında olağanüstü bir gece olduğunu belirtti.

Bunun sadece darbe girişimi değil, milletin göstermiş olduğu tarih içerisindeki başarı ve zafer hanelerine bir yenisini daha eklemesiyle yaşandığını ifade eden Turan, şöyle konuştu:

Herhalde milletimiz, gelecek zamanlarda da kıskançlıkla anılacak. Bu açıdan milletimiz, kendi insanına ve bütün dünyaya gıptayla takip edilecek bir gün yaşattı. Bu adeta yeniden bir meydan okumadır. FETÖ hareketi, dini görünümlü bir hareket olmasının yanında aynı zamanda siyasi, ekonomik ve sınırları henüz bilinmeyen uluslararası devasa bir harekettir. O gün Türk milleti ve Türk vatanı, sık sık dile getirilen büyük bir beka tehlikesi yaşadı. Milletimiz, bir istiklal tehlikesi yaşadı. İstiklal, çok kıymetli bir şey. İstiklalin içinde elbette bağımsızlık var, hür irade var, bir milletin kendi başına düşünebilme, yapabilme kabiliyeti var. En azından kula kulluk etmeme hadisesi var.

Turan, 15 Temmuzun bir güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğunu dile getirdi.

En az 3 yıldır tüm ikazları yapan bir lider olduğunu ve bu liderin durmadan teşkilatları ikaz ettiğini ve maiyetindeki çalışanlara tehlikeyi işaret ettiğini dile getiren Turan, şunları söyledi:

Buna karşın bir zafiyet, bir zayıflık söz konusu. Bunun sonucunda da büyük bir yangın ve kundaklama hareketi yaşadık ve öyle bir şey oldu ki, 15 Temmuz gecesinde yaşanan bu yangın öyle sıradan planlamalarla itfaiye teşkilatlarıyla hemen söndürülecek bir yangın değildi. Yangın adeta, seri bir şekilde gökten yağacak yağmurla söndürülebilirdi. İşte bu millet, gaziler, şehitler beklenmedik yağmur oldu, o yangının üzerine yağdı ve o ihtişamlı başarı Türk tarihine geçti.

Bartın Valisi Nusret Dirim de 15 Temmuzun ülkenin bölünmeye, bir işgale maruz bırakılmak istenildiği, hain bir girişimin tarihi olduğunu vurguladı.

Dirim, Şükürler olsun, milletimiz, ferasetiyle bu tehlikeyi gördü ve milli iradeye, seçilmişlerine sahip çıktı. Türk milleti artık demokratik rüşdünü kesinlikle ispat etmiş, dünyaya da bunu en güzel şekilde göstermiştir. Önceki darbe teşebbüslerinde olduğu gibi millet sesini çıkaramayacak, tankları meydanlara çıkardığınızda halk sesini çıkaramayacak zannettiler ama şükürler olsun, bu milletimiz gücünü gösterdi ve bu girişimi bertaraf etti. diye konuştu.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün kanlı darbe girişimiyle ciddi bir facianın eşiğinden dönüldüğünü hatırlatarak, 15 Temmuz gecesi Ya İstiklal, Ya Ölüm kararını yüreğinde veren ve her biri vatanı uğruna canını vermeye hazır birer nefer haline gelen milletin, sadece bir zafer değil, aynı zamanda geleceğini de kazandığını vurguladı.

Ankara Kriz ve Siyaset Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, Şair-Yazar Arif Ay ve Sosyolog Osman Arslanın da sunumda bulunduğu panele Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, kamu kurum kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER