Yıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası...

Yıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası

Yıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası...

 

BARTIN - Türkiye Güreş Federasyonu Yıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası Bartında başladı.

Ömertepesi Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonanın açılış seremonisinde sporcular, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla Kalbimizle duamızla Mehmetçiğin yanındayız yazılı pankart açarak, Türk bayrağı dalgalandırdı.

Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 3 gün sürecek müsabakalara 39 ilden 58 takım ve 350 güreşçinin katıldığını söyledi.

Müsabakalarda 16-17 yaş grubunda 10 sıklette yapılacak müsabakalarda ilk 16ya kalan sporcuların 22-25 Şubat tarihlerinde Konya ve Amasyada yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacağını ifade eden Yılmaz, Bildiğiniz gibi bu kategori, güreşin alt yapısını oluşturan bir yaş. O nedenle bu kardeşlerimiz gelecekte Avrupada, dünyada ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Kardeşlerimizin, bu müsabakalarda kendilerini göstererek gelecek adına umut vereceğine inanıyoruz. O nedenle federasyon olarak kardeşlerimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerektiğini biliyoruz. dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçike destek vererek şehitleri de andıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

Bizler, Türk milleti olarak dünyaya adaleti, kardeşliği ve hoşgörüyü hakim kılan bir milletiz. Ordumuz tarafından Afrinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, ülkemiz sınırlarına göz diken, ülkenin kalkınmasına engel olmak isteyen dış güçler ve teröristler için başlatılmıştır. Bu harekatı destekliyor ve başarılı olması için dua ediyoruz. Şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Bizler, Türk milleti ve güreşçiler olarak her daim dualarımızla Afrindeki askerlerimizin yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah.

Müsabakaları izleyen Bartın Valisi Nusret Dirim de ülkenin dört bir yanından gelen sporcu, antrenör, hakem ve idarecileri kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Organizasyonun, Türk milli sporu olan güreşin altyapısına ciddi bir destek sağladığını ifade ettiğini aktaran Dirim, Buradan belki geleceğin başpehlivanları, geleceğin Türkiye, olimpiyat, dünya şampiyonları çıkacaktır. Müsabakaların kazasız belasız, güzel bir atmosferde geçmesini diliyorum. diye konuştu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER