30 Ağustos bir ulu destandır

30 Ağustos bir ulu destandır

30 Ağustos bir ulu destandır

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “97 yıldır büyük bir coşku ile kutladığımız büyük zafer ulusumuzun azim, kararlılık, birlik ve beraberlik içinde yazdığı ulu bir destandır” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı yayımladığı mesajda, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan milli mücadelenin zaferle taçlandığı gün olan 30 Ağustos, gerçekte, modern Türkiye Cumhuriyetinin doğum günüdür. 97 yıldır büyük bir coşku ile kutladığımız büyük zafer ulusumuzun azim, kararlılık, birlik ve beraberlik içinde yazdığı ulu bir destandır. Bu destan, bizlere, birliğimizi sağlayıp ulusça tek hedefe kenetlendiğimiz zaman içinde bulunduğumuz durum ne kadar kötü olursa olsun altından kalkamayacağımız hiçbir zorluk olmadığını anlatmaktadır. Büyük zafer aynı zamanda, bütün ezilen ve mazlum halklara ilham vererek yalnızca bölgemize değil tüm dünyaya barış ve huzuru getirmiş, yeni bir dönemin başlangıcını oluşturmuştur. Bu nedenlerle, ulus olarak, Ulusal Kurtuluş Savaşımız ve onun büyük önderi Yüce Atatürk ile ne kadar övünsek azdır” dedi.

CUMHURİYETİN KURUCU KADROSU ESİN KAYNAĞIMIZI OLUŞTURMAKTADIR
Kantarcı açıklamasını, “Bugün bizlere düşen görev ulusumuzun 97 yıl önce bin bir zorlukla kazandığı siyasi bağımsızlığı ekonomik, demokratik ve kültürel boyutlarıyla taçlandırmak ve daha ilerilere taşımaktır. Çok şükür ki ülkemiz hiçbir açıdan 1922’deki koşullardan daha geride değildir. Bu açıdan bakıldığında, ülkemizin, herhangi bir alanda dünya insanlığından daha gerilerde kalmasının geçerli hiçbir mazereti yoktur. Toplum olarak içinde bulunduğumuz zor, bunalımlı durumdan çıkmak için esin kaynağımızı cumhuriyetin kurucu kadrosu oluşturmaktadır. Temelinde tam bağımsızlık anlayışıyla ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi bulunan ve çağın gerektirdiği demokratik değerlere sıkı sıkı bağlanmayı vaz geçilmez unsur sayan vizyonları bugün hâlâ geçerlidir. Bu vizyondan uzaklaşıldığı takdirde sorunlarımızın içinden daha da çıkılmaz hale gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Çaycumalılar olmak üzere tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta yüce Atatürk olmak üzere bize bu zaferi armağan eden tüm kahramanları saygıyla anıyorum” diyerek tamamladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2019, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER