65 yaş üstü vatandaşlar güzel havanın tadını çıkarttı...

Çaycuma'da 65 yaş üstü vatandaşlar güzel havanın tadını çıkarttı

65 yaş üstü vatandaşlar güzel havanın tadını çıkarttı...

Korona Virüs tedbirleri ve önlemleri kapsamında sokağa çıkmasına yasak olan 65 yaş üstü yaşlıların İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 10 Mayıs Pazar günü 4 saatlik sokağa çıkmasıyla ilgili olarak yayınlanan genelge kapsamında yaşlılar sokaklarda yürüyüş yapmaya başladı.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 65 yaş üstü yaşlılara sokağa çıkma yasağı getirildikten sonra evlerde kalan yaşlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü yaşlılara 4 saatlik sokağa çıkma olanağı getirilmişti.

10 Mayıs Pazar günü ilk olarak uygulanan uygulama kapsamında Çaycuma ilçesinde 65 yaş üstü dedeler ve nineler havanın güzel olması nedeniyle getirilen 4 saatlik sokağa çıkma izni ile caddelere ve sokaklarda yürüyüş yapmaya başladı. Bazı yaşlılar ise uzun süredir görmedikleri arkadaşlarıyla birlikte hasret giderdi. Yine 65 yaş üstü olan nineler ise güneşli havadan ve yapılan uygulamadan fırsat bularak yürüyüşe eşlik etti.

Bazı yaşlılar ise bankamatiklere giderek hesaplarını kontrol etti ve para çekti. 65 yaş üstüne yapılan sokağa çıkma uygulaması saat 11.00’de başlayıp saat 15.00’de sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2020, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER