Çaycuma Çolakoğlu ile devam dedi

Çaycuma Çolakoğlu ile devam dedi

Çaycuma Çolakoğlu ile devam dedi

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi yapıldı.

Çaycuma Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve mevcut Başkan Ahmet Çolakoğlu’nun aday olduğu kongreye; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, İl Koordinatörü Ali Temur, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Belediye Başkaları, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP İlçe Başkanı Burak Erol, BBP İlçe Başkanı Şükrü Güner, ilçe ve belde başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından faaliyet ve gelir gider raporları okundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, partinin kurulduğu günden bu tarafa birçok sloganlarla yola çıktığını ifade ederek; “14 Ağustos 2001den bu tarafa bu teşkilatlarda görev almış tüm mensuplara teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün aramızda bulunmayan ahirete intikal etmiş büyüklerimi rahmetle yâd ediyorum. Bugün de diyoruz ki ‘millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam’. Sadece bunu demedik. ‘Durmak yok yola devam’, ‘Biz birlikte Türkiye’yiz, hep birlikte yeni Türkiye’, ‘İşimiz hizmet gücümüz millet’, ‘Karar da söz de milletindir’, ‘Her şey Türkiye için’. Bu sloganların oluşmasını sağlayan yine bizim milletimizdir. Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın, Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bu şarkı burada bitmez’ mısralarını söylerken neler anlatmak istediğini anlamak gerekir. ‘Ey sevgili’, derken ‘Uzatma dünya sürgümü benim’ derken, ‘Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır derken’, Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır’ derken, ‘Yenilgi, yenilgi büyüyen bir zafer vardır’ derken, içindeki fırtınayı, içindeki koru anlamamız gerekir. Bunu anlarsak davayı anlamış oluruz. Mısır’da şehit olan Esma’ya babasının yazdığı mektup okunurken gözyaşları dökülen Recep Tayyip Erdoğan’ın içindeki fırtınayı, içindeki koru anlamak gerekir. 15 Temmuz şehitleri Ahmet ile Mehmet’in babasının oğullarına yazdığı şiiri okurken dökülen gözyaşların ne anlama geldiğini anlamak gerekir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dua şiirini okurken “Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma, Allah’ım! Cihat meydanını pehlivansız bırakma Allah’ım! Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü, ya çobansız bırakma Allah’ım!” mısralarını okurken içinde olduğu duyguyu anlamak gerekir. İşte bu parti dava partisidir. Mevkii makam partisi değildir. Bugün bu kadrolarda var olanlar yarın olmayacaklar. Yarın var olanlar gelecekte olmayacaklar ama bu dava bu AK Parti sevdası, bu ülke sevdası, bu millet sevdası kalıcı olacaktır. Bu topraklara cemre düşmüştür. Bu cemre dirilişin cemresidir. Bu cemre kalkınmanın cemresidir. Bu cemre güçlü Türkiye olma cemresidir. 2 bin yıllık tarihimizden dünyaya hükmetmiş bu millet asla boyun eğmez. AK Parti ile beraber 2023 hedeflerimiz, 2053 hedeflerimiz, 2071 hedeflerimiz doğrultusunda büyüyerek, demokrasi de ekonomi de ülkemizi en yüksek seviyeye çıkararak milletimizin hak ettiği refah seviyesine AK Parti kadroları ulaştıracaktır. Milli birlik ve beraberlik şuuru ile kutlu yürüyüşe omuz vermek, destek vermek boynumuzun borcudur” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun konuşmasında şunları ifade etti; “Bu kongrelerimiz ile, yenilenen güçlenen ve kucaklaşan teşkilâtlarımızla 16 Nisan referandumunda hayata geçirilen yeni hükümet sisteminin getirdiği birlik beraberlik ve dayanışma ilkeleri doğrultusunda yeni ufuklara, güçlü Türkiye ve güçlü Zonguldak yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın dile getirdiği gibi teşkilâtlarımız ve partililerimiz üzerinde var olan yorgunluk ve kaybolan heyecan bu yerini 2002 ruhunu yeniden kazanan, halkını ve milletini kucaklayan, dik duran ama dikleşmeyen, ötekileştirmeyen itibarsızlaştırmayan, herkesi ve herkesimi kucaklayan, hizmet aşkıyla en çetin mücadeleyi verebilecek teşkilat yapılanmamızı gerçekleştirmiş oluyoruz”. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise konuşmasında görev değişikliklerinde kimsenin kırılıp, üzülmemesi gerektiğini belirterek ; “Bu kongreler görev değişimidir. Kimse bu görevleri ömrünün sonun kadar yapmaz. Allah herkese başarı nasip etsin. Bu görevlerde menfaat yok, çıkar yok, maaş yok, egoyu tatmin etme yok, reklam yok, mevki makam hırsı yok, millete hizmet var. Türkiye ateş çemberinin ortasındadır, düşmanı çoktur. Dünyada en çok şehit veren ülkedir. Maalesef içerde de çok hainleri vardır. Maalesef ondan dolayı içerdeki hainler dışarıdakilere hizmet etmektedirler. İstediklerimiz, taleplerimiz karşılanmamış olabilir. Bugün olmaz, yarın olur sabır edelim. Bugün FETÖ denilen başımızdaki bela , bu ülkeyi ele geçirse bize ne yaparlardı? Çocuklarımızı ekmeğe muhtaç ederler. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bizin her zaman çok uyanık olmamız lazım. Duruşumuzu bozmayalım. Bu parti kurulurken, bölgeye yatırım yapılırken siz partililerin payı var. Emeğiniz, hakkınız var. Partimizin güçlü olması lazım. İnsanlardaki bu ilgi sürdüğü sürece biz hizmet etmeye devam edeceğiz. İlçe Başkanı belirlenirken kişilerin kararı değil, toplum kararı alınmalıdır. Öylede olmaktadır. Davamıza sahip çıkalım, başka çaremiz yok”diye konuştu.

AK Parti’nin bir siyasi partiden öte dava aracı olduğunu belirten Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu şunları ifade etti; “Dünyada aç açık, mazlum kalmayıncaya kadar, sürecek bir mücadelenin adıdır AK parti. Bu mücadele kıyamete kadar sürecektir. Onun için şartlar ne olursa olsun, hangi sıkıntılarımız olursa olsun biz partimizi ve davamızı savunmak mecburiyetindeyiz. Her istediğimiz olmayabilir. Ama bu davamızdan ayrılmaya, ihanet etmeye, engel teşkil etmemektedir. Çünkü gerçekten dünya da bugün gerçekten savaş süreci başlamış, dünya yendien cografi olarak şekillenmeye çalışılmaktadır”.

Son olarak söz alan Milletvekili Hüseyin Özbakır; “Başlatmış olduğumuz bu kongrelerin bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ancak muhalifler gibi kavgaya karışmayacağız. Görevi bırakan ve bırakmayanlarla birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Kimse bu davadan ayrılamadan devam edeceğiz. AK Parti artık ülkenin geleceği için bütünleşmiştir. Yapmış olduğumuz meydandadır. Zonguldak’ta söylediğimiz bazı şeyler eleştiriye neden oluyor. Arkadaşımızın buraya 150 milyon dolarlık yatırım yapmak istiyor demiştim. Buna karşı çıkanlar var. Ben çok şaşırdım. Ama ben bu yatırını buraya yaptırmak için uğraşacağım. Kafamıza koyduğumuz yatırımları yapma yolunda şaşmayacağız. Beni eleştiriyorlar ama önümüz açık” şeklinde konuştu.

Ahmet Çolakoğlu Başkanlığında yönetim şu isimlerden oluştu; Veysel Karanı Doğancı, Naim Akça, Korhan Uzaldı, Yunus Emre Akman, Berna Yıldırım, Ülkü Cengiz Çıtak, Rüştü Amil, Emin Cem Sarıel, Gülsan Geldi, Arif Sefercik, Ahmet Ali Başören, Dilek Keleş, Çetin Hotlu, Yaşar Acıcı, Hasan Miyanyedi, Bayram Soyay, Aynur Doğan, Veli Verim, Hamit İncircioğlu. Delegelerin oylarını kullanmasının ardından kongre sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER