Çiftçiler borçların ertelenmesini istiyor...

Çiftçiler borçların ertelenmesini istiyor...

Çiftçiler borçların ertelenmesini istiyor...

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, tarım ve hayvancılığın bu süreçte olumsuz etkilendiğine vurgu yaparak, çiftçilerin Tarım ve Kredi Kooperatifine olan borçların ertelenmesini istedi. Çiftçilere kolaylık sağlanması gerektiğini belirten Çiloğlu'nun açıklaması şu şekilde:
"Malum tüm dünyada baş gösteren Covid-19 belası bölgemizde tarımı ve hayvancılığı da olumsuz etkilemektedir. Karantinadan dolayı hem pazarlamada hemde arazilerin işlenmesinde sorunlar oluşmuştur. Dolayısıyla bölgemizde çiftçilerimizi önümüzdeki günlerde zor bir süreç beklemektedir.
Çaycuma dan bize ulaşan çiftçilerimiz, sorunlarını dile getirmiş olup özellikle;
- Önceki valimiz sayın Ahmet Çınar döneminde Bitlis'ten İl Özel İdaresi aracılığıyla alınan mandaların taksitlerinin Mayıs ayında başlayacak olan ödemelerinin bir yıl ertelenmesini talep etmektedirler.
- Yine tarım ile uğraşanlar bu süreçte gübre desteği de beklemektedirler.
- Çiftçilerimizin Tarım ve Kredi Kooperatifine olan borçlarının da ertelenmesini talep ediyorlar.
Sayın valimizin, il tarım müdürümüzün ve il genel meclisimiz ile tarım kredi kooperatifleri yöneticilerinin bu konuda duyarsız kalmayacaklarını, çiftçimizin ayakta kalması için gereken kolaylıkları göstereceklerine inancımız tamdır."

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER