FACİANIN 7. YILI....

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6 Nisan 2012’’de meydan gelen ve 15 yurttaşın ölümüyle sonuçlanan köprü faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu elim olayı asla unutmayacağız, bir daha yaşanmaması için kuşaktan kuşağa aktararak dersler çıkarılmasını sağlayacağız” dedi.

FACİANIN 7. YILI....

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 6 Nisan 2012’de meydana gelen ve 15 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan köprü faciasının 7. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “6 Nisan 2012 tarihi, ilçemizin bugüne kadar yaşadığı en büyük trajedilerden biri olarak Çaycumalıların hatırasında derin izler bıraktı. Bu tarihte, Çaycuma’ya on yıllardır ulaşım hizmeti veren karayolu köprüsü çöktü. O esnada köprü üzerinden araçla geçmekte olan on beş vatandaşımız Filyos Nehri’ne düşerek hayatını kaybetti. Aradan uzun yıllar geçmesine karşın kazada yitirdiğimiz dört hemşerimizin cansız bedenine hâlâ ulaşılamadı. Acılarımızın ilk günkü tazeliğiyle durmasına neden olan bu durum, aynı zamanda bu acıları bir daha yaşamamamız için bizlere dersler de veriyor. Bu elim olayı asla unutmayacağız, bir daha yaşanmaması için kuşaktan kuşağa aktararak dersler çıkarılmasını sağlayacağız” dedi.

RASTLANTI SONUCU ÖLÜMLER TÜRK HALKININ KADERİ OLAMAZ
Başkan Kantarcı açıklamasını, “Bilimin teknolojinin bu kadar geliştiği yaşadığımız yüzyılda, bu tip kazalar asla kabul edilemez. Gelişmiş ülkelerde böyle kazaların tümüyle ortadan kalkması da açıkça göstermektedir ki, rastlantı sonucu ölümler Türk halkının kaderi olamaz. Bir ihmaller zinciri sonrasında oluştuğu her şeyiyle belli olan bu tip faciaların önlenmesi bizlerin ellerindedir. Başta yöneticiler olmak üzere herkes sorumluluk duygusuyla hareket etmeli, insan yaşamını tehdit edecek olumsuzlukların ortadan kaldırılmasının asli görevi olduğunun farkına varmalıdır. Çaycuma Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ettiğimizi herkesin bilmesini istiyor, kazada kaybettiğimiz 15 hemşerimizi rahmetle anıyor, bizlere böyle acılar yaşatmamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek tamamladı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2019, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER