Kadın Tasarımcılara sertifika

Kadın Tasarımcılara sertifika

Kadın Tasarımcılara sertifika

ÇAYCUMA TSONUN KADIN TASARIMCILAR ÇAYCUMAYI DEĞİŞTİRİYOR PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI VE SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi ortaklığı ile Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen “Kadın Tasarımcılar Çaycuma’yı Değiştiriyor” Projesi’nin kapanış töreni ve sertifika töreni 3 Ekim 2017 günü saat 16:00da Çaycuma Belediyesi Seka Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık’ın ev sahipliği yaptığı törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Selçuk Özer, BEÜ Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Devrek TSO Başkanı Ertan Civak, Çaycuma OSB Müdürü Özgür Okur, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, İşkur Şube Müdürü Sinan Karademir, KOSGEB Uzmanı Engin Erdem, Çaycuma OSB’de faaliyet gösteren firma temsilcileri, Çaycuma TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Proje kapsamında eğitim gören ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.  

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık törenin açılış konuşmasında proje hakkında kısa bir bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti.  Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın konuşmalarının ardından Proje Koordinatörü Recep Acar tarafından proje faaliyetlerinin anlatıldığı bir sunum yapıldı.  

Proje kapsamında açılan  “Bilgisayarlı Mobilya Tasarımı Kursu” için BEÜ Çaycuma Kampüsünde hazırlanan bilgisayar labaratuvarı, bilgisayarlar, bilgisayar masaları ve sandalyeleri ile diğer donanımların BEܒne hibe edilmesi ile ilgili hazırlanan protokol Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık ve BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu tarafından imzalandı.

Sonrasında proje kapsamında açılan Bilgisayarlı Mobilya Tasarımı Kursu ve girişimcilik kursunda eğitim gören ve başarılı olan kadınların sertifikaları Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık, Çaycuma TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney ve Garnizon Komutanı Selçuk Özer tarafından verildi.

Sertifika töreninin ardından kapanış yemeği ile program sona erdirdi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada bizim için çok önemli çalışma olan; odamızın yaklaşık bir yıldır yürüttüğü “Kadın Tasarımcılar Çaycuma’yı Değiştiriyor” Projesi’nin sonuçlarını değerlendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Projemizin temel amacı kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları için daha kolay iş bulması ve iş hayatına uyumlarını sağlamaktı.  Bu kapsamda, proje ortağımız  Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Çaycuma Kampüsü’nde açmış olduğumuz kursta 56 kadın eğitimini tamamladı ve  tasarımcı olarak meslek sahibi oldu. Ayrıca çeşitli eğitim ve seminerlerle 250 civarinda kadınımız iş hayatına uyum sağlayacak bilgilerle donatıldı. Açılan  internet portalı ile iş aramaları ve bulmaları kolaylaştı. Girişimcilik eğitimleri ile kendi işlerini kurmak isteyenler desteklendi. Kursiyerlerimiz bugün başar belgelerini aldılar, kendilerini kutlar, iş hayatlarında başarılar dilerim. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projenin başarısından ve kadınlarımızın meslek sahibi olmalarından  duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha belirtir, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2017, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER