KANTARCI, ”HALKINA ÇOK İNANIYORDU”

KANTARCI, ”HALKINA ÇOK İNANIYORDU”

KANTARCI, ”HALKINA ÇOK İNANIYORDU”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 15. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Anadolu’nun çaresizliğini, imkânsızlığını, bizzat yaşamış biri olarak, görev süresi içinde yürüttüğü kalkınma hamleleri ile köylerin ve şehirlerin elektrifikasyonu, ülkenin sanayileşmesi, ulaşım ağının kurulması, tarımsal kapasitenin artırılması gibi büyük yatırımlara imza atan rahmetli Demirel, Anadolu kalkınmasının mimarıydı.” dedi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı eski başbakanlardan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatının 15. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Türk siyasetinin neredeyse 50 yılına damga vuran Süleyman Demirel, Anadolu kalkınmasının mimarı olmuş bir devlet adamıydı. Cumhuriyetin kurucu kadrosu dışından gelen ilk başbakan da olan rahmetli Demirel, ücra bir köyde, ‘Çoban Sülü’ olarak başlayan hayat yolculuğunu, devletin en tepesindeki Cumhurbaşkanı olarak tamamlamayı başarmış siyaset ustasıydı. Anadolu’nun çaresizliğini, imkânsızlığını, bizzat yaşamış bir kişi olarak, ülkenin suya hasret topraklarını verimli hale getirmek için daha siyasete girmeden birçok projeyi hayata geçirdi. Bu çabası, onun, yaşamı boyunca ‘Barajlar Kralı’ olarak anılmasını sağladı. Görev yaptığı süre içinde yürüttüğü kalkınma hamleleriyle köylerin ve şehirlerin elektrifikasyonu, ülkenin sanayileşmesi, ulaşım ağının kurulması, tarımsal kapasitenin artırılması gibi büyük yatırımlara imza attı.” dedi.

HALKINA ÇOK İNANIYORDU

Süleyman Demirel’in meşruiyetçi bir lider olduğunu söyleyen Kantarcı, “O hukuk devleti ilkelerine yürekten bağlı bir siyasetçiydi. Ömrü boyunca hep hür meclisi, hür basını, hür teşebbüsü, hür bilim müesseselerini savundu. Sorunların çözümü için, her koşulda tek adres olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gösterdi.  Siyaset ve devlet hayatı boyunca büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin bekasını, milletin refahını savundu. Kendi ifadesi ile her köşesi mamur, her ferdi müreffeh, her bakımdan güçlü bir Türkiye’yi siyasetteki en mukadder hedefi bildi. Onun en önemli özelliklerinden biri de Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu oluşturan kurumlara duyduğu derin saygıydı. Birçok darbeye muhatap olmasına karşın, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine tek kelime söylemedi. Halkına çok inanıyordu. Darbe günlerinde, çok sevdiği ülkesinin kaosa sürüklenmesini önlemek için tüm siyasal iddialarından vazgeçip, köşesine çekilmeyi bildi. Ardından halkıyla birlikte yürüttüğü meşru mücadele ile yeniden iktidara gelerek, milletinin lideri oldu.” dedi.

ALDIĞI YÜZDE 52.8 OY BUGÜNE KADAR HİÇ AŞILAMADI

Açıklamasında Demirel’in siyasal kişiliği ve mücadelesine de değinen Kantarcı, sözlerini, “Rahmetli Demirel, inişlerle çıkışlarla dolu siyasi hayatında demokrasiye ve milli iradeye bağlılığından hiç vaz geçmedi. Onun için demokrasilerde çare hiç tükenmezdi. 6 kez ayrıldığı Başbakanlığa, halk iradesiyle, 7 kez gelmesinin sırrı da burada saklıydı zaten. Gittiğinde de, geldiğinde de susan değil, konuşan Türkiye’den yana oldu. Cumhuriyetin laiklik ilkesine son nefesine kadar bağlı kaldı. Onun bugünlere örnek en değerli özelliğiyse engin hoşgörüsüydü. Aleyhinde çıkan haberlere, karikatürlere hoşgörüyle bakan rahmetli Demirel, kendisine karşı kitlesel gösteriler yapanlar için ‘Bırakınız tabanları patlayıncaya kadar yürüsünler, yollar yürümekle aşınmaz’ sözleriyle tarihe geçti. Türkiye onu çok sevdi, sevgisini de seçimlerde yüzde 52.8 oy oranı gibi, bir siyasi partisinin bugüne kadar ulaşamadığı büyük destekle gösterdi. Ülkemize 7 kez başkanlık, 7 yıl da Cumhurbaşkanlığı yaparak büyük hizmetlerde bulunan Demirel’in, uzun siyasi hayatında, elbette hataları da oldu. Ama o her dönemde bundan ders çıkarıp kendini yenilemeyi bildi. Onun demokrasiye, milli iradeye olan bağlılığının, halka olan inancının, devletin bekasını her türlü makamın üstünde tutan kişiliğinin, hoşgörüsünün örnek olmasını diliyor, ölümünün 15. yılında saygıyla anıyorum. Allah rahmet eylesin.” diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER