Kantarcı: “Ömrüm, üretmekle çalışmakla geçti”

Kantarcı: “Ömrüm, üretmekle çalışmakla geçti”

Kantarcı: “Ömrüm, üretmekle çalışmakla geçti”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Velioğlu Mahallesi Çarşambalıoğlu mevkii ile Yeni Mahalle Dokap mevkiinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Kantarcı, 5 yıllık döneminde yaptığı çalışmalar ve yeni dönemde uygulayacağı 41 proje hakkında bilgi verdi

HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN 5 YILI DOLU DOLU GEÇİRDİK
Başkan Kantarcı, Velioğlu Mahallesi Çarşambalıoglu mevkiinde coşkulu kalabalığa, “Seçim artık nefes nefese kapıya geldi. Bizler de çalışmalarımızı sıklaştırdık ve sizlerle beraber olmaya devam ediyoruz. 5 yıl önce ‘Çaycuma değişecek’ diye huzurunuza geldik, bana ve arkadaşlarıma güvendiniz ve bizi Çaycuma’ya hizmet etmekle görevlendirdiniz. Ne mutlu ki, Allah bizi mahcup etmedi. Çaycuma belediyesi bu 5 yılı her türlü zorluğa rağmen kentin sorunlarına vakıf ve hakim olarak dirayetle baş döndürücü hızlı çalışmalarla dolu dolu geçirdi. Belediyemiz olması gereken kurumsal yapıya kavuştu. Emlak Müdürlüğü başta olmak üzere her birimde büyük büyük reformlar yapıldı. Hiç arşivi olmayan belediyede sıfırdan arşiv oluşturuldu. Bunları gerçekleştirirken belediye birilerinin rant kapısı, zenginleşme kapısı olmaktan çıkarıldı. Belediye birilerinin keyfine göre kullanılan bir yer olmaktan çıkarıldı. Bir araya gelir gelmez planlamalar yaptık. Önce imar planını ele aldık. Tam iki sene sürdü bu kent tasarımı. Çok şükür Çaycuma’nın geleceğini kurtardık. Karanlıktan aydınlığa çıkardık Çaycuma Belediyesi’ni. Ardından büyük bir devrimi başlattık yıllarca sürüncemede olan 18 imar uygulamasını yürürlüğe soktuk ve 5 yıl içinde 15 bin konut yapılabilecek arsaları ortaya çıkardık. Bu yoğun çalışmanın meyvelerini çok ama çok çabuk toplamaya başladık. Cesaretle uyguladığımız engelsiz, hiç yükseltisi olmayan yaya öncelikli ve de bisiklet öncelikli estetik yolları her biri anlamlı sembollerle süslenmiş onlarca yeni meydan ve kavşaklarla süsledik. Fuarlarda yapılabilen Batı Karadeniz’in en büyüğü haline gelen muazzam, yeni pazaryeri ve yanında yeni yaptığımız köy minibüsü terminalinden başlayan ve artık herkesin benimsediği yeni kent içi ulaşım sistemi bizimle hizmete başladı. Beyaz masasıyla vatandaşlarına hızla hizmet sunan akıllanan yönetim sistemiyle ulaşılabilir, erişilebilir, şeffaf ve katılımcı yapısıyla Çaycuma kısa sürede yakın çevrede izlenen, sevilen, takdir ve taklit edilen bir belde oldu” dedi.

ÜNÜMÜZ TÜRKİYE HATTA YURTDIŞINA YAYILDI
Başkan Kantarcı, Çaycuma’nın Eskişehir gibi gezilmesi, görülmesi gereken büyük bir başarı hikayesine dönüştüğünü belirterek, şöyle dedi:“Çaycuma’da yaşam artık çok kolay. Çaycuma her yeriyle haklı olarak sakin şehir unvanına layık görüldü. Ünümüz Türkiye’ye hatta yurt dışına yayıldı. Bunlar kolay işler değil. Bunlar bilginin, becerinin ürünü. Dirayetli, gayretli, örgütlü çalışmanın ürünü bunlar. Dirayet ve kararlılık asla kimseyi dinlememek anlamına gelmez. Bu büyük işleri en geniş uzlaşma ile gerçekleştirdik. Tam aksine taraflarla konuşarak ikna ederek başarıya ulaştık. 6 muhalefet üyesi olan belediye meclisinden bu tarihi ve zor kararları çok yüksek oranlarda ittifakla yaptık. Muhtarlarımızla geniş bir dayanışma içinde olduk. Muhtarlarımızla konularımızı paylaştık. Çocuklarımıza ve gençlerimize önem verdik. Onlara sahip çıktık. Okullarımızın faaliyetlerine destek olduk. Spor kulüplerimizi koruduk ve destek olduk. Devlet kuruluşları ve STK’larla, sendikalarla eşgüdüm içinde çalışmaya özen gösterdik. İktidar partisi başta olmak üzere siyasi partilerle maalesef karşılık göremesek de ilişki kurabilmek için her türlü adımı gurur meselesi yapmadan ilk biz attık. Herkesime değer verdik ve samimiyet gösterdik. Önemli kararları halkımıza danışarak verdik. Yerel parlamento anlamında düşündüğümüz kent konseyini hemen biz hayata geçirdik ve 5 yıldan beri çalışmalarına destek veriyoruz. Biz kimseyi itip kakmadık. Herkes birinci sınıf vatandaş olarak hizmet aldı belediyeden hem de en kaliteli hizmetleri aldı.  Cenaze hizmetleri ücretsiz oldu.  Çaycuma’da ilk defa planlı bir mezarlık yaptık. Kandil gecelerinde halkımıza simit dağıttık. 5 yıl boyunca Ramazan ayında belediyemiz organizasyonuyla binlerce hemşerimize bağışçılarımız sayesinde  ücretsiz iftar sofraları kurduk. Doğalgaz yüzde 100’e yaklaştı ve Çaycuma’nın en uç noktalarına ulaştı. Tertemiz bir havaya sahip olduk. Çaycuma’da saymakla bitmeyecek çok büyük dev niteliğindeki işlere imza attık. Bunu siz birebir canlı tanık olarak yaşadınız. Ve şimdi de çok az kalan bu seçimde sizin karşınıza ‘41 kere maşallah’ diyerek 41 tane yeni projelerle karşınıza çıkıyorum. Bu projeler yine hepimizin projeleri. Bütün mahallelerimizin ortak projesi. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz.”

ÇALMAM, ÇALDIRMAM, ÇALANIN CANINA OKURUM
Daha sonra 41 projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Kantarcı, “Seçim aslında belli oldu. Bu mahallede de belli oldu, diğer mahalleler de de belli oldu. Seçim sonuçlarını bu halkın eğilimini öğrenen karşı taraf maalesef istenmeyen şeylere başvuruyor.  Bülent Kantarcı’nın olduğu bir belediyede hırsızlık olabilir mi? Bu seçim belli olmuşken durduk yerde kendi oylarını düşürecek hareketler yapıyorlar.  Türkiye’de hırsızlık yapılırsa en son Bülent Kantarcı’nın yönettiği yerde olur. Ben çalmam, çaldırmam. Hem çaldırmam, hem çalanın canına okurum. Siz biliyorsunuz 5 yılda belediyede kimler neler yaptı da başlarına ne işler geldi. Emekliliğini doldurmuş adamı ben işine son verdim. ‘Çaycuma Belediyesinde yolsuzluk var’ diyenlerin kendileri belediyeden nasiplenemedikleri için bu iftirayı atıyorlar. Yazıklar olsun onlara. Üzülerek söylüyorum, başlarında da maalesef bir vekil var. Ayıp ya. 5 sene tarih yazmışız biz burada. Ben voleybolcuları, futbolcuları minibüse mazot koyarak yollamışım. Fotoğrafını çekiyorlar. Çekenler de belediye içindeki hainler. Kendileri çalışmadıkları, kaytardıkları halde ve boğazlarından geçen o lokmalar haram olduğu halde yapanlar var. Helalinden çalışanlara hiç sözüm yok. Oy vermiş vermemiş hiç umurumda değil. Buradan ilan ediyorum. Bundan sonra Çaycuma Belediyesinin içinde işine ihanet eden, arkadaşlarına ihanet eden, onları gammazlayan hainleri o belediyede yaşatmayacağım. Bugüne kadar ben onlara bir şey demedim. İstedikleri gibi at oynattılar. Tekrar söylüyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Hangi partiye oy verirse versin benim personelim işçisi-memuru başımın üstünde yeri var. İşini adam gibi yapacak o kadar.”
ÖMRÜM ÜRETMEKLE ÇALIŞMAKLA GEÇTİ
Diğer adayın kendisi hakkında yaptığı karalama çalışmalarına da değinen Başkan Kantarcı, sözlerini şöyle tamamladı:“Benim çeyrek asır önce yaptığım iş merkezi var. Çaycuma’da neredeyse bütün avukatların orada yazıhanesi var. Neymiş orada kanuna aykırılık varmış. Allah cezanızı vermesin sizin. Havaalanı yaptım oraya inmesi mümkün olmayan büyük uçaklar iniyor, pisti sağlam çıktığı için. Üzerinden iki metre sel suyu geçti kapıları dahi değişmedi. Bülent Kantarcı’ya laf söylerken biraz düşünün. Son derece parlak geçmiş bir mühendislik hayatım var. Ben bu memlekete ilk defa bilgisayarı getirmişim, interneti getirmişim, ilk defa hazır betonu getirmişim. Ömrüm üretmekle, çalışmakla geçmiş. Siz bana çamur atarak bir şey elde edemezsiniz ki ancak kendinizi yerin dibine düşürürsünüz? Düşürmeyin kendinizi bu kadar. Sonra bir seçim yapıyoruz, oylar atılacak bir kişi belediye başkanı olacak sonra hayat devam edecek. Ölüm kalım meselesi değil ki bu. Onun için sizlerden bana sahip çıkmanızı istiyorum. Bana sahip çıkın. ‘Velioğlu kalemiz’ diyenlere o kalenin göçtüğünü, onların da altında kaldığını lütfen pazar günü gösterin. Bu memleketten halk kim çalışıyorsa kim doğru iş yapıyorsa onun yanında olacak. Doğru yapan kalacak öteki gidecek. Ben sizlere güveniyorum, ben sizlere inanıyorum sizler için gece-gündüz de çalışmaya hazırım. Sağolun, varolun. Allah razı olsun sizden.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER