KARDEŞ OKUL SAYISI 4’E ÇIKTI

KARDEŞ OKUL SAYISI 4’E ÇIKTI

KARDEŞ OKUL SAYISI 4’E ÇIKTI

Çaycuma Belediyesinin Almanya’nın Lennesatdat Belediyesi ile sürdürdüğü kardeş kent ilişkisi çok yönlü olarak sonuç vermeye devam ediyor. İki belediye arasındaki ilişkilerin iki kent arasında ticareti de geliştirimesi için Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odasının dahil edilmesiyle başlayan süreç, müzik ve spor gruplarının buluşmasının ardından “kardeş okul” kampanyaları ile eğitim alanında da boyutlanıyor. Nihat Kantarcı Anadolu Lisesinin Gymnasium der Stadt Lennestdat okuluyla kardeş olmasının ardından, şimdi de, 3 okul daha Almanya’daki bir okulla kardeş oldu. Yapılan karşılıklı görüşmelerde,  Mimar Sinan Ortaokulu Ganzatagshaupts Schule Achenbah, Atatürk İlkokulu Maria Kurigunda Schule ve Caycuma TSO Fen Lisesi Gymnasium Maria Königin adlı okullarla kardeş olmasına kara verildi.
YAPILAN İŞBİRLİĞİ İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN DÜZELMESİNE DE HİZMET EDİYOR
Almanya’daki muhatap okullardan gönderilen ve kardeşlik davetini içeren mektuplar Lennestadt Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı tarafından Çaycuma’daki okul yöneticilerine teslim edildi.  Mektupları Çaycuma TSO Fen Lisesi Müdürü İsmail Ertop, Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Dikenli, Mimar Sinan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Eren Yirmibeş ve Atatürk İlkokulu Müdürü Cengiz Erdaş’a teslim eden Kalembaşı bunun tarihi bir adım olduğunu söyledi. Kardeş okul uygulamasında koordinatör olarak görev yapan Emekli Öğretmen Nilgün Çelik’e de Almanya’daki muhataplarından gelen mektubu ileten Kalembaşı, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin sıkıntılı bir süreçten geçtiği bir dönemde, yapılacak işbirliklerinin iki ülke ilişkilerinin düzelmesine de hizmet edeceğini de söyledi. Yüzyıllardır birbiriyle sayısız savaş yapan Fransa ve Almanya’nın2 bin şehri ile 4 bin okulunun kardeş olduğunu dile getiren Kalembaşı, “Türkiye ile bu sayı 90 civarında ve birçoğu da işlevsiz. Bu açıdan bizim geliştirdiğimiz bu ilişkiler örnek niteliği taşıyor. Hem bölgemiz hem de ülkemiz için ümit vaat ederken dünya barışına mütevazı da olsa katkı sunuyor” dedi.
KALEMBAŞI VE TAHTABAŞ BU İŞLERİN KAHRAMANI
Buluşmaya ev sahipliği yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, “Belediye olarak pek çok alanda olduğu gibi kardeş kent ilişkisinde de örnek uygulamalara imza atıyoruz. Lennestadt ile ilişkilerimize boyut kazandırarak iki belediye arasındaki dostluğa yeni alanlar ekliyoruz. Kardeş kent ilişkisine gerçek hüviyetine kavuşturmak yürüttüğümüz çalışmalarda, daha önce bir okulumuzla başlattığımız kardeş okul uygulamasına 3 okul daha katıp 4’e çıkardık. Bunda değerli arkadaşım Nedim Kalembaşı ile aziz hemşerim Turgay Tahtabaş’ın çok emeği var. Onlar bu işin kahramanı. Ben kendilerine ülkem ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Çünkü bu ilişkilerin en önemli ayağını okullar ve eğitim oluşturuyor.  Bizim dünyayı tanıyan, farklı kültürlerle dostça ilişkiler geliştirip, bilimsel gelişkinliğe sahip olan nesillere ihtiyacımız var. Bu ilişkiler bu doğrultudaki çabalara büyük katkı sunacak. Ben değerli öğretmen arkadaşlarımıza bu doğrultuda büyük görev düştüğüne inanıyorum. Esas gayreti onlar gösterecek, belediye olarak biz de elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi.


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2020, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER