KARDEŞLİK BELGESİNİ YAZ SONUNDA İMZALAYACAĞIZ

KARDEŞLİK BELGESİNİ YAZ SONUNDA İMZALAYACAĞIZ

KARDEŞLİK BELGESİNİ YAZ SONUNDA İMZALAYACAĞIZ

Çaycuma’nın kardeş şehri Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt bir video mesajıyla Çaycumalılara selam söyledi. Hundt, 6 Haziran’da imzalamayı planladıkları kardeşlik belgesini, yaz sonunda, Çaycuma’da imzalanacağını bildirdi.

VİRÜS HEPİMİZİN AYNI GEMİDE OLDUĞUNU GÖSTERDİ
Hundt;  “Pandemi gösterdi ki, bu dünya hepimizin, sorunlarımız ortak. Virüs nedeniyle bir kez daha anladık ki, ayrımsız dünyadaki tüm insanlar aynı kaderi paylaşıyor ve farklılıklarımız olsa da aynı gemide yol alıyoruz. Bir virüsün insanlara neler yapabildiğin gördük. Hepimizin geçmişi tekrar gözden geçirmesi, yaşadığımız hayat üzerine tekrar, tekrar düşünmesi gerekiyor. Virüsün ayrıca Allah’a tekrar nasıl yakın olabileceğimizi düşünmemiz için ayrı bir mesajı olduğunu düşünüyorum” diyerek sürdürdü

KARDEŞLİK BELGESİNİ YAZ SONUNDA İMZALAYACAĞIZ
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya ön ismi ile seslenerek bayramını kutlayan Hundt, mesajında, “Belediye Başkanı Sevgili Bülent, değerli belediye meclis üyeleri ve Çaycuma halkı hepinizin bayramını kutluyorum. Sevgili Bülent özellikle senin bayramını kutluyorum. Bu bayram bu şekilde geçti, ama biz gördük ki daha ileride çok daha güzel şeyler yapacağız. 6 Haziran’da birlikte olmayı planlamıştık. Çaycuma’ya gelip iki kent arasındaki kardeşlik belgesini imzalayarak aramızdaki bağları daha ileriye taşıyacaktık. Belge ileride atacağımız adımlar için bir manifesto niteliği taşıyordu. Pandemi dolayısıyla bu töreni ilerideki bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Ben bu töreni yaz sonuna doğru Çaycuma’da yapabileceğimizi umuyorum” şeklinde ifadelere de yer verdi.

PANDEMİ SONRASINDA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ
Hundt sözlerini, “Bu anlaşma çerçevesinde okullarımız, sivil toplum örgütlerimiz arasında başlayan ilişkiler daha da derinleşecek. Ekonomi sanayi alanında da geldiğimiz çok iyi noktayı daha ilerilere taşıyacağız. Bu alanlarda çok mesafe kaydetmiştik, pandemi sonrasında, kaldığımız yerden çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğimizi söylemek istiyorum. Çalışmalarımızı mutlaka iyi bir şekilde sonuçlandıracağız. Yaz sonunda görüşmeyi diliyor, selam ve saygıları sunuyorum” diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER