Kışın sonu bahar, ülkemizin yarınları aydınlıktır

Kışın sonu bahar, ülkemizin yarınları aydınlıktır

Kışın sonu bahar, ülkemizin yarınları aydınlıktır

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yayımladığı yeni yıl mesajında, “Bu ülkenin geleceğinden ümitsiz olmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kışın sonu bahar, ülkemizin yarınları aydınlıktır. Bilinmesi gereken tek şey, aydınlık Türkiye’yi kurmanın bizzat kendi ellerimizde olduğudur” dedi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Hem ülke hem de dünya insanlığı açısından gerçekten çok zor geçen bir yılı geride bıraktık. 2018’de, tüm dünyada etnik, dinsel çatışmalar, bölgesel kargaşalar hiç eksik olmadı. Özellikle ülkemizin güney sınırlarında devam eden iç kargaşalıklar, süregiden savaş, güvenliğimizi tehdit etmeyi sürdürdü. Haziran ayında yapılan genel seçimler ve anayasa referandumu ardından Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ne geçen ülke uyum sürecinin sancılarını yaşarken, ağır bir ekonomik krizin içine girdi. Hâlâ etkilerini sürdüren, neresinde olunduğu ve nasıl sonuçlanacağı hakkında bir kestirimde bulunulamayan kriz herkesin yaşamını daha da zora soktu. Birçok işletmenin kapanması nedeniyle zaten aşılması gereken bir sorun olarak önümüzde duran işsizlik daha da büyüdü, yoksullaşma arttı. Tüm bunlara ek olarak, bir de, siyasette kullanılan ayrıştırıcı dil, ülkede kutuplaştırmayı artırarak, toplumsal kesimler arasında gerilimin daha da artmasına neden oldu” dedi.

ÇAYCUMA’DA YARINLARIN DAHA GÜZEL OLACAĞINA DAİR İNANÇ PEKİŞTİ

Mesajında Çaycuma’daki gelişmeleri de özetleyen Başkan Kantarcı, “2018, Çaycuma açısından çok daha umutlu geçti. Belediyemizin verdiği eşit ve nitelikli hizmetler sayesinde modern bir kente kavuşmanın erincini yaşayan vatandaşlarımızda, yarınların daha güzel olacağına dair inanç daha da pekişti. Biten yıl belediyemiz açısından son derece verimli geçti. İlçemizin geleceğine damga vuran pek çok yatırım ve proje hayata geçirildi, temel altyapı sorunları büyük ölçüde çözüldü. ‘Sakin kent’ vizyonuyla yaptığımız çalışmalar kentsel yaşam kalitesini yukarılara tırmandırırken, suç oranı düşmüş daha huzurlu bir kent ortaya çıktı. Vatandaşlarımızın belediyemizin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti her mecrada dile getirmesi, ufkumuzu artırdı, daha nitelikli hizmet için bizlere şevk verdi. 2019’da yakaladığımız bu ivmeyi hiç düşürmeden, ufkumuzu daha ilerilere taşıyacağız. Tüm dikkatleri üzerine çeken Çaycuma’yı bölgenin cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

2019 UMUT ÇİÇEKLERİNİN AÇTIĞI BİR YIL OLACAK

Kantarcı mesajını, “2019’un tüm dünyada savaşların bittiği, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkesin barış ve huzur içinde, yan yana yaşadığı günlerin başlangıcı olması en büyük arzumdur. Yeni yılda, modern bir Çaycuma için verdiğimiz hizmet kadar, ülkemizde yoksulluğun son bulması, tüm kurum ve kurallarıyla işleyen eksiksiz bir demokrasinin kazanılması, siyasete kutuplaşma yerine kucaklayıcı bir dilin hakim olması için de çaba harcayacağımızdan herkes emin olmalıdır. Bu ülkenin geleceğinden ümitsiz olmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kışın sonu bahar, ülkemizin yarınları aydınlıktır. Bilinmesi gereken tek şey, aydınlık Türkiye’yi kurmanın bizzat kendi ellerimizde olduğudur. 2019’un, bu doğrultuda adımların atıldığı, umut çiçeklerinin açtığı, her mevsiminin bahar olarak yaşandığı bir yıl olacağına inancım tamdır. Bu duygularla başta Sevgili Çaycumalı vatandaşlarımız olmak üzere tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, 2019’un dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum” diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2018, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER