Köpek Katliamına 27 Bin Lira Ceza

Köpek Katliamına 27 Bin Lira Ceza

Köpek Katliamına 27 Bin Lira Ceza

ZONGULDAKın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belde Belediyesinin 10 sokak köpeğini iğne ile bayılttıktan sonra boş araziye canlı gömdüğü iddiası ardından Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, belediyeye öldürülen hayvan başına 2 bin 752 lira olmak üzere toplam 27 bin 520 lira para cezası kesti. Dedektif gibi iz sürerek köpeklerin gömüldüğü yeri bulan öğretmen Gökhan Kazan (34), Hayvan sahipli de olsa sahipsiz de olsa hayvanları öldüren ve işkence yapanlara gerekli cezaların verilmesi gerekiyor dedi.
Perşembe beldesinde 2 Aralık 2016 tarihinde belediye ekiplerinin sahipsiz sokak köpeklerini iğne ile bayıltarak topladığı ve ardından boş araziye canlı gömdüğü iddia edildi. Özel eğitim öğretmeni Gökhan Kazan, daha önce görev yaptığı beldede 2 haftalık araştırma ardından köpeklerin gömüldüğü yeri buldu. Belde girişinde boş ormanlık alanı tespit eden Gökhan Kazan, belediye ve personeli hakkında Çaycuma Savcılığına giderek şikayette bulundu. Soruşturma başlatan savcılık, Gökhan Kazanın gösterdiği yerde bilirkişi heyetiyle birlikte yaptığı kazıda telef olmuş 10 köpekle karşılaştı. Köpeklerden alınan numunelerin gönderildiği Adli Tıp Kurumunda uyuşturucu maddeye rastlanmadı. Ancak üzerlerinde hayvanları uyuşturmaya yarayan fişek bulundu. Jandarmanın yaptığı ve savcılığa sunduğu olay yeri görgü ve araştırma tutanağında da köpeklerin canlı gömüldüğü konusunda beldede dedikodunun olduğu, ancak kimsenin hedef olmamak için tanık olmak istemediği belirtildi. Ayrıca belediyenin bir gün önce Yarın başıboş köpekler toplanacaktır anonsu yaptığı tutanakta yer aldı.
SAVCILIK CEZA VEREMEDİ, BAKANLIĞA YAZI YAZDI
Geçen 14 Kasımda soruşturmasını tamamlayan savcılık, köpeklerin uyuşturucu iğne kullanılarak öldürüldüğünü belirtmesine rağmen Türk Ceza Kanununda sahipsiz sokak köpeklerine yönelik ceza maddesi bulunmadığı için kavuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Belediye ve sorumlu kişiler hakkında ise toplam 15 bin lira idari para ceza kesilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığına yazı yazdı. Bakanlığa bağlı Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü savcılığın kararı sonrası yaptığı çalışma ardından Perşembe Belediyesine öldürülen hayvan başına 2 bin 752 lira olmak üzere toplam 27 bin 520 lira para cezası kesti.
TCKDA SAHİPLİ VE SAHİPSİZ HAYVAN AYRIMI KALKSIN
Gökhan Kazan, para cezasının sevindirici olduğunu ancak savcılığın da bu tür katliamları adli olarak cezalandırması gerektiğini söyledi. Devletin bu konuda çalışma yapması gerektiğini ifade eden Gökhan Kazan, şöyle konuştu:
Böyle bir durumda savcılığın bizzat adli ceza vermesi gerekiyor. Böyle bir madde TCKda olmadığı için ceza veremiyor. Devletimizin ilgili organlarının, meclisimizin acilen hayvan katliamlarına karşı ceza getirmesi gerekiyor. Sahipli ve sahipsiz hayvan yönetmenliğini kaldırılması gerekiyor. Sahipli de olsa sahipsiz de olsa hayvanları öldüren ve işkence yapanlara gerekli cezaların verilmesi gerekiyor. Hayvanlar TCKda mal yani herhangi bir eşya olarak görülüyor. Bunun da ortadan kaldırılması gerekiyor. Hayvanlar bir eşya değil. Hepsi hissedebilen ve duyguları olan canlılardır. Bu tür hayvan katliamları önlem alınmazsa daha da artacaktır. Bu bizim ülkemiz açısından, insanlığımız açısından iyi bir gösterge değil. Kesinlikle daha iyi şartların sağlanması ve daha iyi hukuk kurallarının getirilmesi gerekiyor. Hayvan haklarıyla uğraşırken bir sürü sıkıntılar yaşıyorsunuz. Benim şahsıma yapılan hakaretler, yaptığım işi küçük görmeler. Hayvanı küçük gördükleri için benim yaptığım işi de küçük görüyorlar. Hayvan haklarını savunmak sesiz bir canlının hakkını savunmak bence dünyanın en kutsal davranışı.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER