Köprü faciasında hayatıni kaybeden 4 kişi hala aranıyor

Köprü faciasında hayatıni kaybeden 4 kişi hala aranıyor

Köprü faciasında hayatıni kaybeden 4 kişi hala aranıyor

ZONGULDAKın Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012de meydana gelen köprü faciasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, Filyos Çayına düşen 15 kişiden 4üne halen ulaşılamadı. Ağabeyinin cansız bedeni bulunan ancak annesine ulaşamayan Sezer Saraç, Hâlâ çok üzgünüz. 6 yıl geçti aradan ama her yıl aynı acıyı yaşıyoruz dedi.
Çaycuma girişinde yan yana bulunan iki köprüden, ilçeden çıkışta kullanılan 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsünün 48 metrelik bölümü, 6 Nisan 2012de çöktü. Olay sırasında köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayına düştü. Dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Ak Partili Mithat Gülşenin babası Kemal Gülşenin (79) de aralarında olduğu 11 kişinin cesedine ulaşıldı. Facianın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Gülşenin yeğeni üniversite öğrencisi Sezgin Gülşen (21), ev kadını Kadın Saraç (49), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklıoğluna (59) ise hâlâ ulaşılamadı.
Facianın ardından Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı; Çaycuma Belediyesi, Karayolları 15inci Bölge Müdürlüğü ve DSİ 232nci Şube Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma açtı. Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak ve Görevi kötüye kullanmak iddiasıyla açılan soruşturma 3 yılda tamamladı. Üç kurum hakkında da soruşturma izni verilmemesi nedeniyle işlem yapılmasına yer olmadığına karar verilince, ceza davası açılamadı.
ANNEMİN BİR MEZARI BİLE YOK
Çöken köprüden Filyos Çayına düşen ağabeyi Serdar Saraçın cesedine ulaşılan, ancak annesi Kadın Saraç halen kayıp olan Sezer Saraç, geçen 6 yılda acılarının hâlâ taze olduğunu söyledi. Annesinin ağabeyiyle minibüste olduğunu söyleyen Saraç, O gün annem Çaycumada pazar alışverişi yapmış. Ardından ağabeyimle buluşmuşlar. Köye gitmek için minibüse binmişler. Sonra köprüden geçerken bu olay meydana geliyor. Hâlâ çok üzgünüz. 6 yıl geçti aradan ama her yıl aynı acıyı yaşıyoruz. Benim annem bulunmadı. Aramaların erken sonlandırıldığını düşünüyoruz. Bulunan bulundu sonra afet dediler aramalar sonlandı. Olan bize oldu. Annemin bir mezarı bile yok dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER