LENNESTADT’LA İMZA TÖRENİ 14 EKİM’DE

LENNESTADT’LA İMZA TÖRENİ 14 EKİM’DE

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Lennestadt Belediyesi ile yapılan kardeş kent protokolünün, zoom üzerinden yapılan bir toplantı ile 14 Ekim’de imzalanacağını açıkladı

Çaycuma Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıya Belediye Meclisi Üyelerinin yanı sıra belediye daire amirleri de katıldı. Toplantıda belediyeye tam zamanlı olarak çalışacak bir avukat alınması oy birliğiyle karar altına alınırken, yeni sanayi sitesindeki mevcut yolların imar planına işlenmesine karar verildi.  Dönem içinde yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgiler de veren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı gündemin görüşülmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

LENNESTADT İLE KARDEŞ KENT İLİŞKİMİZ ÜST DÜZEYDE                    

Lennestadat ile geçtiğimiz haziran ayı içinde imzalanması planlanan ancak pandemi nedeniyle ertelenen kardeş kent protokolüyle ilgili açıklamalarda bulunan Kantarcı, “Lennestadt ile kardeş kent ilişkimiz üst düzeyde devam ediyor. Aynı zamanda Türk Alman kardeşliğine de hizmet edecek kardeş kent protokolünü imzalamak üzere haziran başına randevulaşmıştık. ‘Çaycumalılar Buluşuyor’ etkinliği ile beraber bunu yapacaktık. Fakat virüs salgını sebebiyle ertelemek zorunda kaldık. Daha sonra, 30 Ağustos gibi bir tarihi belirledik ama koşullar değişmediği için o da olmadı. Bu ara da 13 Eylülde Lennestadt belediye seçimleri oldu. Mevcut başkan aziz dostum Stefan Hundt, aday olmayacağını bir yıl öncesinden ilan etti ve seçime katılmadı. Şimdi yeni bir belediye başkanı var Lennestadt’ta. 30 Ekim’de devir töreni teslim yapılacak. Çaycuma ile olan ilişkilere çok önem veren değerli başkanımız Stefan Hundt görevi bırakmadan bu protokolü imzalamayı çok arzu ediyor. Hem devir törenine katılmak, hem de protokolü imzalamak üzere bizi oraya davet ediyor. Ben de ‘Artık bunu tesadüfe bırakmayalım’ diyerek, imza törenin, sanal ortamda, zoom programı üzerinden yapılmasını önerdim. Onlarca da uygun görülen bu toplantıyı 14 Ekim Çarşamba günü, saat 18.00 de gerçekleştireceğiz. Ayrıca talepleri üzerine de devir teslim törenine de katılacağız” dedi.

GELECEĞİ DOĞRU PLANLAMAK İÇİN TERMİNAL YERİNİ ŞİMDİDEN BELİRLEYELİM

Gündemde bulunan yeni terminal yerinin belirlenmesi talebine Ak Parti grubu üyelerinin, taşımacılık sektöründe büyük sıkıntılar varken tartışmanın uygun olmayacağı yönündeki tavrı üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı, “Bu önemli konuda herkes fikrini söylesin. Bunu akşamdan sabaha yapacağız diye bir konu yok, ancak bugün planlamazsak, yarın yer bulamayız. Biz yeni bir terminal yapım kararı almıyoruz. Terminalin gelecekte ne zaman olacağını da bilmiyoruz. Hatta siz ‘yapalım’ deseniz bile programımızda böyle bir konu olmadığı için biz zaten yapmayız. Bakın Çaycuma her taraftan kuşatılıyor, bir tarafta organize sera bölgesi, diğer tarafta da serbest bölge var. Yani biz bugün bir yer belirlemezsek düşündüğümüz yerlere, yarın başka maksatlarla başka şeyler yapılır biz de terminal yapacak yer bulamayız. Biz şimdiden plana işleyelim, vakti zamanı gelince de terminal yapılır taşınma işlemi gerçekleşir. Taşımacılık sektörünün büyük zararlar gördüğünü ben de biliyorum. Vatandaş açısından da zorluklar var, taşıma kapasitesine göre yolcu alınamadığı için çıkan yüksek maliyeti vatandaş ödüyor. Çok zor bir süreçten geçiyoruz, ancak bu geleceğe dönük bir planlamadır. Bugün alacağımız kararla terminalin plandaki yerini belirlemiş olacağız. Biz 2014-2016 döneminde yaptığımız imar planı revizyonunda nehirden kazanılan alanları planladık. Hazineyi de gelişigüzel işgal yapılmaması konusunda uyardık, yolları terkini istedik. Geri kalan yerleri plandaki amaca göre istediğiniz gibi kullanın dedik, iyi ki de öyle yapmışız, yoksa şimdi oralarda tamamen gecekondulaşma olacaktı” dedi.

KÖPRÜLERİN YAPILACAK ÇEVREYOLU İLE BİR KOLYE GİBİ BİRBİRLERİNE BAĞLANMASI GEREKİYOR

Kantarcı açıklamalarını, “2014’teki imar planı revizyonunda Çaycuma’yı çok uzun bir perspektifle değerlendirdik. Ancak buna zaman içinde de çıkan ihtiyaçları da eklememiz gerekiyor. Perşembe kavşağına yapılan köprünün bir benzerinin de yem fabrikasının olduğu kısma yapılaması gerekiyor. Bu iki köprü, Karalar mahallesinin arkası, İmam Hatip Lisesinin olduğu bölge ve hastanenin batısından geçen bir yolla kolye gibi birleşerek Batı yakasının çevreyolunu oluşturacak. Bu çevreyolu her ortamda dile getirdiğim Güdüllü ve Sapça yolunun ihya edilmesiyle Bartın’dan Zonguldak yönüne giden araçlar için yeni bir alternatif oluşturarak, bu taraftaki trafiği de çok rahatlatacak.  Yapılırsa Çaycuma’nın 30-40-50 yıl sonrasının sigortası olacak” dedi.

TEK TEMENNİMİZ BURALARDAN AYRILDIKTAN SONRA İYİ BİR ŞEKİLDE ANILMAK

Kantarcı konuya ilişkin açıklamalarını, “Aynı plan Doğu yakamız için de var. Bartın yolu üzerindeki yem fabrikasının oradan ayrılan yol Gemicler’den eski Perşembe yolunu kat ederek Oyka Kâğıt Fabrikasının doğusundan yeni Perşembe yoluna bağlanıyor. Bu iki yolun plana işlenmesi bile başlı başına bir başarıdır. İşlemezsek yapılaşmalar olur, binalar yapılır ve ondan sonra o yolu geçirecek yer bulamayız, ondan sonra da şehir kilitlenir. Bunlar atardamarlar gibi bir şehrin ana damarları. Çok şükür biz bunları geç kalmadan planladık. Bugün birçok insan belki bunun farkında bile değil. Zaman içerisinde inanın ‘Vay anasına, geleceği muhteşem yönelik planlar yapmışlar’ denecek. Tek temennimiz buralardan ayrıldıktan sonra iyi bir şekilde anılmak ve arkamızdan rahmet almak. Önemli olan geleceğe olan yatırımları iyi bir şekilde yapabilmek” diyerek tammaladı. Yapılan görüşmelerin ardından yeni otobüs terminali yerinin plana işlenmesi kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER