Müze Ev’e öğrenci akını

Müze Ev’e öğrenci akını

Müze Ev’e öğrenci akını

Çaycuma Belediyesinin yapımını tamamlayarak hizmete açtığı Müze Ev ilgi odağı oldu. Evi bu kez, çeşitli okullardan yüzlerce öğrenci gezdi

Çaycuma Belediyesinin yapımını tamamlayarak hizmete sunduğu Müze Ev ilçenin önemli ziyaret merkezlerinden biri haline geldi. Yeni belediye kompleksinin önündeki alanda bulunan Müze Ev’i her gün çok sayıda insan ziyaret ederken, bu kez, üç okuldan yüzlerce öğrenci gezerek Çaycuma’nın geleneksel mimarisi ver etnografik değerleri hakkında bilgi sahibi oldu. Bu yıl uygulamaya konan ara tatil içinde yapılması zorunlu sosyal kültürel aktivitelerin gereği olarak Cumhuriyet Ortaokulu, İngiliz Kültür Kolejleri ilkokulu ve Perşembe Anaokulu öğrencileri Müze Ev’i ziyaret etti. İlçenin kültürel değerlerini tanıtmak için düzenlenen gezide, Müze Ev öğretmen ve öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

İÇİNDE KAFETERYASI DA VAR
Çaycuma Belediyesi geleneksel yapı kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşayan müze konseptine uygun şekilde ilçenin etnografik değerlerini sergilemek amacıyla, Safranbolu Bulaklı ustalar tarafından yapılan Kantarcılar Evi’ni birebir inşa etti. İçinde Çaycuma’nın yaşam kültürünü yansıtan çok sayıda eşya da bulunan Ev, kafeterya şeklinde hizmet vermeye de başlarken daha şimdiden ilçenin önemli bir sosyal merkezi haline geldi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER