TÜRK METAL SENDİKASI GERSAN ELEKTRİK İLE SÜREN YETKİ DAVASINI KAZANDI

TÜRK METAL SENDİKASI GERSAN ELEKTRİK İLE SÜREN YETKİ DAVASINI KAZANDI

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi’nin, Zonguldak’ın Çaycuma İlçesindeki Gersan Elektrik AŞ’de süren yetki davasını kazandığı bildirildi.

Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, söz konusu şirket çalışanlarının Türk Metal’i tercih etmeleri üzerine, Şubat 2015’de Gersan’da “Yetkili Sendika” müracaatında bulunduklarını belirtti.

Ercan, yetki tespit müracaatlarının Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılmış olmasına rağmen şirketin itirazda bulunarak mahkeme süreci başlattığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Aradan geçen yaklaşık 6 yıl boyunca hiç bir baskıya boyun eğmeyerek kararlılıkla direnen Gersan Emekçileri için mahkeme tarafından da 27 Kasım’da yetki kararı onandı.

Gersan Emekçilerinin Onurlu Mücadelesine yürekten destek veren Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak'a,Genel Merkezimizin çok değerli yöneticilerine teşekkür ediyor, Yiğit Gersan Emekçilerini onurlu ve kararlı mücadelelerinden dolayı yürekten kutluyoruz. Ailemize Bir Kez Daha Hoş geldiniz.”

Ercan, yaklaşık 500 personeli bulunan Gersan Elektrik AŞ’de şirket yetkilileri ile 15 gün içerisinde sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Ercan, dün Çaycuma ziyaretinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Neşat Şahin’i ziyaret ederek, görüşmüş, çeşitli hediyeler sunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER