Yavuzyılmaz, Çaycuma’da yapılan COVID-19'a Yönelik çalışmaları anlattı...

Yavuzyılmaz, Çaycuma’da yapılan COVID-19'a Yönelik çalışmaları anlattı...

Yavuzyılmaz, Çaycuma’da yapılan COVID-19'a Yönelik çalışmaları anlattı...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Sevgili dostlar, Zonguldak İlimiz genelinde koronavirüsle mücadele sürecinde örnek çalışmalar yaparak ilklere imza atan; 
CHP'li Çaycuma İlçe Belediyesini  hizmetlerini bu hafta sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çaycuma'da devrim niteliğinde değişimler yaparak, ''sakin şehir'' vizyonuyla ilçemize bir Avrupa kenti görünümü kazandıran başta Çaycuma Belediye Başkanımız Sn. Bülent Kantarcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim 

Çaycuma Belediyesinin koronavirüs ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar:

1. Ülkemizde henüz ilk vaka görülmemişken başta Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Başhekimliği, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile en üst düzeyde koordinasyon sağlayarak alınacak önlemler görüştük.

2. Planlanmış kültürel etkinlikler, çeşitlik koro ve topluluklarımızın çalışmaları, toplu yürütülen faaliyetleri durdurarak bulaş riskini en aza indirmeye çalıştık.

3. Belediyemize ait toplantı salonu, kafeterya, kapalı çocuk oyun alanı, kreş gibi toplu yaşam alanlarını bu konuda henüz hiçbir genelge yayımlanmamışken kapatarak yayılıma karşı önlem aldık.

4. Rutin temizlik ve ilaçlama çalışmalarına ilave olarak yoğun bir dezenfeksiyon çalışması yürüttük. Belediyemize bu konuda gelen her türlü talebi “Bizim işimizdir, değildir” demeden olanaklar ölçüsünde karşılanmaya çalıştık. Tüm kamusal alanları, okulları, camileri, kamu kurum ve kuruluşlarını defalarca dezenfekte ederek sağlıklı ortamların oluşmasını sağladık.

5. Olağanüstü koşullar nedeniyle tüketimi çok hızlı olan dezenfektan malzemede muhtemel stok sorunlarını aşmak için kendi dezenfektan malzememizi kendimiz üreterek bu alandaki çalışmalarımızın aksamadan yürümesini sağladık. CHP Genel Merkezi tarafından kardeş şehir yapıldığımız Ankara Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği 2 tonluk dezenfektan malzeme desteği de çalışmalarımıza büyük katkı sundu.

6. Herhangi bir risk oluşmaması için ilçedeki tüm çöp konteynırlarını periyodundan önce ilaçlayarak önlem aldık.

7. Bir rastlantı olarak tam da pandemi günlerinde belediye hizmet binamızı yeni kompleksimize taşıdık. Hizmetlerimizde ciddi bir aksamaya meydan vermeden taşınma ile ilgili sorunları hızlı bir şekilde çözerek rotasyonlu çalışmaya başladık. Personelimiz arasında oluşabilecek bulaş riskini en aza düşürdük.

8. Belediye hizmet binamızda her türlü önlemi aldık. Her gün düzenli olarak personelimiz ve Belediyemize gelen vatandaşlarımızın düzenli olarak ateşlerini ölçüyor, ellerini dezenfekte ediyoruz. Müracaat masamızdan personelimiz gibi vatandaşlarımıza da yüz maskesi dağıtıyoruz. Belediyemizin tüm birimleri, her gün, düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

9. Zabıtamız ülkeye örnek çalışmalar sergiledi. Pazaryerimizin etrafını çelik bariyerlerle kapatarak oluşturduğumuz noktalardan kontrollü giriş-çıkış sağladık. Alışverişe gelen tüm vatandaşlarımızın ateşini ölçtük, ellerini dezenfekte ederek pazaryerine aldık. Pazarcı esnafımızla alışverişe gelen vatandaşlarımızın arasında sosyal mesafeyi koruyacak önlemleri de alarak güvenli bir alışveriş ortamı sağladık.

10. İl Pandemi Koordinasyon Kurulu’nun pazaryerlerini kapatma kararı üzerine, halkımızın yaş sebze meyve ihtiyacını karşılamak üzere 21 yerde satış noktaları oluşturduk. Buralarda sürekli denetimler yapılarak güvenli alışveriş ortamı sunduk.

11. Tüm cadde ve sokaklardaki bankları sökerek sosyal mesafe ihlallerini önlemeye çalıştık.

12. Kent merkezi ve mahallelerde işyerleri ve lokantaların kapanması nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarına düzenli olarak yem verdik.

13. Cenaze nakil araçlarımızı her gün düzenli olarak dezenfekte ettik.

14. Anons, afiş gibi duyuru araçlarıyla halkımızı sürekli bilgilendirdik.

15. Çaycuma dayanışması ağını kurarak muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza çok sayıda gıda ve temizlik malzemesi yardımları yaptık. Yaklaşan Ramazan ayı ile bu alandaki çalışmalarımızı daha da artırdık. Bu konuda Merkezi İdare ile herhangi bir sorun yaşamamak için yardımseverlerle muhtaç vatandaşlarımızı buluşturmak gibi bir yöntemi daha çok tercih ettik.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER