Zabıtadan pazara sıkı yönetim...

Zabıtadan pazara sıkı yönetim...

Zabıtadan pazara sıkı yönetim...

Pazaryerinin etrafını çelik bariyerlerle kapatan Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri alışveriş yapmaya gelen herkesin ateşini ölçüp ellerini dezenfekte ettikten sonra pazaryerine soktu. Yüksek ateşi tespit edilen 3 kişi pazara alınmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Her hafta cuma günleri kurulan ilçe pazarı bu hafta yoğun önlemlerle açıldı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın talimatıyla adeta sıkıyönetim ilan eden Zabıta ekipleri  bir gün önceden pazaryerinin etrafını çelik bariyerle kapatarak iki giriş noktası oluşturdu. İlçe Emniyet Müdürlüğüyle organize şekilde yürütülen çalışmayla pazaryerine gelen herkes oluşturulan giriş noktalarında sıkı denetime tabi tutuldu.
 

ZABITA ATEŞ ÖLÇÜP DEZENFEKTE ETTİ, POLİS KİMLİK KONTROLÜ YAPTI 
Zabıta ekipleri alışverişe gelen vatandaşların ateşlerini ölçüp ellerini dezenfekte ederken, ileri yaştaki vatandaşlarda kimlik kontrolü yapan polis memurları da 65 yaş üstü olan vatandaşları evlerine gönderdi. Denetimler sırasında ateşi yüksek olan 3 vatandaş pazara sokulmayarak sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Öte yandan pazarcı tezgâhlarıyla vatandaşlar arasına emniyet şeridi oluştura Zabıta ekiplerimiz, ürünlerin seçilmesine de engel oldu. Zabıtanın bu tavrından vatandaşlar ve pazar esnafının son derece memnun olduğu gözlenirken, birçok vatandaş memnuniyetini teşekkür ederek dile getirdi. 
 

EKİPLER ÇOK BAŞARILI BİR UYGULAMA YAPTI 
Alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda buluna Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çok sıkıntılı bir süreçteyiz. Bizzat Sağlık Bakanımızın açıkladığı gibi Covid 19 virüsü ülkenin her yanına yayılmış durumda. Biz Çaycuma’da elimizden geldiğince yayılımı azaltmaya, mümkünse sıfıra indirmeye çalışıyoruz. Bu konuda azami çaba harcıyoruz. Pazaryerleri kalabalıkların olduğu ve virüsün yayılmak için uygun ortam bulduğu alanlar. Cuma günleri açılan pazaryerimize her hafta binlerce insan geliyor. Bu da halk sağlığı açısında yoğun risk oluşturuyor. Bunu en aza indirmek için yoğun önlemler aldık. Ekiplerimiz talimatları harfiyen uygulayarak, bana göre çok başarılı bir uygulama yaptı. Kendi sağlıklarını tehlikeye atarak halkımızın sağlığını korumaya çalışan ekiplerimize nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi. 

PAZARCI ESNAFI İLE VATANDAŞLAR ARASINDAKİ SOSYAL MESAFEYİ KORUMAYA ÇALIŞTIK 
Alınan önlemlerle ilgili bilgiler de veren Kantarcı, “Pazaryerinin etrafını çelik bariyerlerle kapatarak iki giriş noktası oluşturduk. İlçe Emniyet Müdürlüğünden de yardım alarak burada kontrol masaları kurduk. Ekiplerimiz pazaryerine gelen herkesin ateşini ölçerken, ellerini de dezenfekte etti. Ateşi yüksek olan 3 vatandaşımızı pazaryerine sokmayıp sağlık kuruluşlarına yönlendirdik. Polis memurları da yaşını şüpheli bulduğu vatandaşlarda kimlik kontrolü yaptı. 65 yaş üstünde olduğu tespit edilen vatandaşlarımız ikna edilerek evlerine gönderildi. Ayrına pazarcı esnafı ile alışverişe gelen vatandaşlarımız arasında sosyal mesafeyi korumak, ürünlerin seçilmesini engellemek amacıyla tezgâhların önünde bariyer oluşturduk. Böylece virüs bulaşma riskin en aza indirdik” dedi.
 

DURUM GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ. LÜTFEN EVİNİZDE KALIN 
Vatandaşlara da seslenen Başkan Kantarcı, “Onlara hizmetin en iyisini vermeye çalışan başkanları, hepsinden öte bir ağabeyleri, kardeşleri olarak sesleniyorum. Durum gerçekten çok ciddi. Lütfen evinizde kalın. Yayılmayı önlemek tek tek hepimizin elinde. Çünkü bu salgın temasla geçiyor. Lütfen çok dikkatli olun. En riskli yaş grubu olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız değil pazara gelmek sokağa bile çıkmasın. Bir yakınını yollasın veya kimsesi yoksa Beyaz Masa’ya başvursun, biz yardımcı olalım. Zorunlu olarak çıkan 65 yaş altı vatandaşlarımız ise en kısa sürede alışverişini tamamlayarak evine dönsün. Herkesle en az 1,5 metre olan sosyal mesafeyi korusun. Marketlerdeki ürünlere, meyve ve sebzelere kimse dokunmasın. En önemlisi de görevlilerimizin yönlendirmelerine ve kurallara mutlaka uyulsun. Tüm kalbimle sesleniyorum: Lütfen zorunlu olmadıkça evden çıkmayın. Bu belayı hep birlikte başımızdan def edelim” diyerek sözlerini tamamladı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER