Yavru baykuşlar kurtarıldı...

ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİ CAMBAZLI KÖYÜNDE BİR EVİN BANYO HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNA YUVA YAPAN NESLİ TÜKENMEKTE OLAN BOZBAYKUŞUN 6 YAVRUSUNA BİR AY BOYUNCA EV SAHİBİ BAKTI. BOŞLUKTAN ÇIKAMAYACAK BÜYÜKLÜĞE ULAŞAN BAYKUŞLAR, İTFAİYE EKİPLERİNCE ALINARAK DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ZONGULDAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİLERİNE TESLİM EDİLDİ.

Yavru baykuşlar kurtarıldı...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Cambazlı köyünde bir evin banyo havalandırma boşluğuna yuva yapan nesli tükenmekte olan bozbaykuşun 6 yavrusuna bir ay boyunca ev sahibi baktı. Boşluktan çıkamayacak büyüklüğe ulaşan baykuşlar, itfaiye ekiplerince alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Cambazlı köyünde bir ay önce nesli tükenmekte olan bozbaykuş bir evin banyo havalandırma boşluğuna yuva yaptı. Gece evin içinden sesler geldiğini duyan Yalçın ailesi, havalandırma boşluğunu açınca ilginç gerçekle karşılaştı. Havalandırma boşluğunda 6 baykuş yavrusu olduğunu gören aile, henüz uçamayan yavrulara ses ve kokuya rağmen sahip çıktı. Anneleri tarafından büyütülen yavruları bir ay boyunca her gün kontrol ederek bakan Mehmet Yalçın, uçma seviyesine gelen baykuşlar boşluktan çıkamama büyüklüğüne ulaşınca Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü aradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kuşları bulundukları yerden alıp Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 05:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER