BELEDİYE-İŞ SENDİKASIYLA DEVREK BELEDİYESİ ARASINDA SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

BELEDİYE-İŞ SENDİKASIYLA DEVREK BELEDİYESİ ARASINDA SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, "23 Eylül'de Devrek Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında  toplu iş sözleşme görüşmeleri başlıyor"dedi.

14 Eylül itibariyle  tespit ve yetkisi gelen 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen ve Belediye şirketlerinde çalışanları için; Karapınar, Karaman, Alaplı, Kandilli, Ereğli, Bartın, Amasra, Perşembe ve Kumluca Belediyelerinin tespite geldiğini ancak yetkilerini bakanlıktan  beklediklerini belirten Belediye-İş Sendikası Başkanı Osman Karataş, şunları söyledi;

"Öncelikle tüm çalışma arkadaşlarımıza hayırlı işler diliyorum. 14 Eylül itibariyle  tespit ve yetkisi gelen 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen arkadaşlarımızın, yani şirket çalışanlarının, belediye şirketi çalışanlarının, personellerinin toplu iş sözleşmelerinin yetki ve tespit süreçleri başlamış oldu. Bunlar içinde öncelikle Devrek Belediyesi'nin 215 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin yetkisi geldi. Bunlarla ilgili temsilci arkadaşlarımıza istişare yaparak tasarımı hazırladık ve Belediye başkanımıza verdik. Ayın 23'ü (Eylül) itibariyle toplu sözleşme görüşmelerine başlıyoruz. Buradan elde edeceğimiz tüm kazanımlarının önce de Devrek Belediyesi çalışanlarına şirket çalışanları arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bunun haricinde 1 Temmuz itibariyle de sözleşmeye başlayacağımız olan belediye şirketlerimizin birkaç tanesini tespitleri geldi ama yetkileri gelmedi. Karapınar ve Karaman belediyelerinin tespiti geldi ama yetkileri bekliyoruz. Onun haricinde Alaplı Belediyesi, Kandilli Belediyesi, Ereğli Belediyesi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Perşembe Belediyesi, Kumluca Belediyesi, ve bunun gibi şirket çalışanları arkadaşlarımızın tespitlerini bekliyoruz. Bakanlığın tespitlerini bir an önce daha önce defalarca söylediğim gibi bakanlıktan özellikle de istirham ediyoruz özellikle bekliyoruzbir an önce arkadaşlarımızın 1 temmuz'dan itibaren zamsız çalışan arkadaşlarımızın hak kayıplarının önüne geçebilmek adına bir an önce yetkililerinin gelmesini bekliyoruz buradan bakanlığa bir kez daha sesleniyoruz sürücü bu şekilde yönlendirmeye ve yönetmeye çalışıyoruz. şirket çalışanları ile istişarelerimiz ve bilgilendirmelerimiz devam ediyor."
 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2020, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER