Bozkurt, Başkanları Devrek’e davet etti…

Bozkurt, Başkanları Devrek’e davet etti…

Bozkurt, Başkanları Devrek’e davet etti…

Zonguldak Devrek İlçe Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İstanbul’da düzenlenen Yerel Yönetimler Turizm Zirvesine katıldı. Bozkurt, Yerel Yönetimler Turizm Zirvesi toplantısı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelerek Zonguldak ve Devrek hakkında bilgi verdi. Bozkurt ayrıca Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye etti.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Bozkurt, ‘’CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılım sağladığı, İstanbul’da düzenlenen Yerel Yönetimler Turizm Zirvesine katıldık.

Turizm zirvesinde yaptığım konuşmada ; İlçemizin öncelikli turizm destinasyonu olmasını sağlamak adına çalışmalar başlattığımızı vurguladık. “Çok Köklü bir tarihi geçmişe sahip bir ilçemiz en eski yerleşim yerlerinden biridir. 1892 yılında Belediye olmuş Devrek, bölgede kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan tek ilçe diyebiliriz.

İlçemizin simgesi niteliğinde olan dünyaca ünlü “Devrek Bastonuna” sahiptir. Bastonunu yurt genelinde ve dünya çapında tanıtmak amacıyla Baston ve Kültür Festivali düzenlenmektedir. Bu yıl 30.sunu düzenledik. 6 farklı ülkeden 250’yi aşkın konuğun katıldığı festivalimiz, ülkemizin en köklü festivalleri arasında yer almakta.

Biz Devrek’in Bastonu dışında doğa ve turizm olanakları konusunda oldukça geniş yelpazeye sahip olan ilçemizde,kamp ve karavan turizmi,doğa yürüyüşü gibi alternatif turizm alanlarını da ön plana atılması konusunda çalışmalar başlattık.

Genel Başkanımızı ve Tüm Belediye Başkanlarımızı zengin gastronomik değerlerimizi tatmaya, doğal ve kültürel zenginliğe sahip İlçemize davet ettik’’dedi

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER