Devrek Kent Konseyi Toplantısını yaptı

Devrek Kent Konseyi Toplantısını yaptı

Devrek Kent Konseyi Toplantısını yaptı

Devrek Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un katılımıyla yapıldı.  

     Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan Devrek Kent Konseyi Genel Kurulu’na, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, AKP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Canbaş, İYİ Parti Devrek İlçe Başkanı Şenol Barutçu, MHP Devrek İlçe Başkanı Erol Kaptan, Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanı Bahattin Durak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İlçe Müdürü Rıfat Verim, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban, Ziraat Odası Başkanı Satılmış Ayvacı, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

     Toplantıda konuşan Başkan Çetin Bozkurt, ortak yönetim anlayışını geliştirme konusuna önem verdiklerini ve toplumun tüm katmanlarına ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

    Devrek’in sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimini sağlamak adına kent konseyinde alınacak görüş ve karara destek vereceğini ifade eden Başkan Çetin Bozkurt, “Kent konseyinin amacı, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir”dedi.

     Kent Konseyi’nin halka yönelik, şehre yönelik çalışmalar yapması gerektiği, ortak akıl, bilgi ve birikim ile kendi ayakları üzerinde durması, belediye ile uyum içinde çalışmayı içine sindiren kişilerden oluşması gerektiğine işaret eden Başkan Bozkurt, “Kent Konseyi herhangi bir kurumun, partinin arka bahçesi olmayacaktır. Ben de buna asla müsaade etmeyeceğim. Her renkten insanlarla, insanımızla görevimizi yapacağız amacımız bir Devrek elbisesi giymektir.”dedi.

      Devrek Kent konseyi Başkanlığı için Şule Kıyıcı, Okan Onur ve Ramazan Dernek yarıştı. 67 üyesi bulunan Kent Konseyi’nde birinci turda Şule Kıycı: 40, Okan Onur:8 ve Ramazan Dernek de 2 oy aldı. Adaylar 3’te 2 çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tur seçime gidildi. İkinci Turda da Şule Kıycı: 40, Okan Onur: ve Ramazan Dernek de 1 oy aldı. Buna göre Devrek Kent konseyi’nin yeni Başkanı Şule Kıyıcı oldu.

      Konseyin Yönetim Kurulu seçiminde ise en fazla oy alan 7 kişi şu şekilde belirlendi: Basri Keklik: 33, Faik mekik, Saniye Uysal ve Rıfat Verim 30’ar oy, Erdoğan Akçabelen 29, Recep Kıyısın: 27 ve Yüksel Onur’da 26 oy aldı.

     Kent konseyi Başkanlığına seçilen Şule Kıyıcı genel kurul sonrasında yaptığı konuşmada, kendilerini bu göreve layık gören tüm üyelere teşekkür etti. Kıycı, Devrek’e, Devreklilere layık hizmetler yapacaklarını ve bunda da hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini, ifade etti.

     Genel kurul üyelerinin dilek ve temennilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2019, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER