Devrek'te Milli Birlik yürüyüşü

Devrek'te Milli Birlik yürüyüşü

Devrek'te Milli Birlik yürüyüşü

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek Belediye Bandosu eşliğinde ve Devrek protokolüyle birlikte İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezi önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan milli birlik yürüyüşüne katıldı.

Başkan Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıl anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılarak günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Anma programında, İstiklal marşının okunmasının ardından, tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla , Kuran-ı Kerim Tilaveti icra edilerek şehitler için dualar okundu.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Askeri yada sivil her türlü darbeye karşı duruşumuz devam edecektir” dediği konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlık ruhuyla tüm dünyanın örnek aldığı, büyük komutan, devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, özgürlüğüne düşkün Türk Milleti tarafından kurulmuştur.
Ülkemiz, Atatürk ilke ve devrimleriyle çağdaş medeniyetler seviyesine kısa sürede ulaşmış ve diğer milletlere örnek olmuştur.
Atatürk inkılapları ve Milli irade sayesinde bugünlere gelen Türk milletinin milli birlik beraberliğini bozmak isteyen ve dış parazitler ne yazık ki ülkemizi 15 Temmuz darbe girişimi sürecine getirmiştir. FETÖ terör örgütü tarafından “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışını hiçe sayarak gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi, milli iradeye yönelik her türlü darbede olduğu gibi boşa çıkmıştır.
Askeri yada sivil her türlü darbeye karşı duruşumuz devam edecektir.
Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti esaslarına sarılmaktır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;
“Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır”
Bu düşüncelerle 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

Etkinlik alanında vatandaşlarımıza belediye tarafından çay ikramında bulunuldu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER