Festivalin 2. Günü de Dolu Dolu Geçiyor

Festivalin 2. Günü de Dolu Dolu Geçiyor

Festivalin 2. Günü de Dolu Dolu Geçiyor

Devrek Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali’nin 2. Günü etkinlikleri kapsamında Devrek Eski Anaokulu Bahçesinde ( Devrek Kültür Evi) resim ve cam altı hat sanatı sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca Ahşap boyama, yüzey süsleme, kabak işlemeciliği ve maket tarihi Amasra evleri sergisi gezildi.
Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Orhan Kurmalı, Mehmet Ali Doğan, Kazım Darıcı ve Halit Kaya’nın yağlı boya sanat eserleri ile İbrahim Boz’un cam altı hat sanatı eserleri sanatseverlerin beğenisine açıldı. 
Belediye Başkanı Çetin Bozkurt açılışta yapmış olduğu konuşmasında: "Bu yılki festivalimiz sadece eğlenceye yönelik değil, sanatsal ve kültürel yönden de güçlü bir festivaldi. Sanatçılarımız, ellerinin emeğinin hakkını verenler, yüreğinden geçenleri ellerinde harmanlayıp bizlere sunan güzel insanlar; Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali demiştik. Baston tarafını gayet güzel tanıttık, işin kültürel ve sanatsal tarafıyla devam ediyoruz. Bugün bu sergi alanın insanların keyifle zaman geçirebileceği bir alana dönüştü. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah daha sonra devam eden, uzun soluklu sergiler açmak da nasip olur” dedi.
Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, açılışını yapmış olduğu sergileri tek tek gezip, sanatçılardan bilgiler aldı.
Resim ve cam altı hat sanatı, ahşap boyama, yüzey süsleme, kabak işlemeciliği ve maket tarihi Amasra evleri sergisi gezildikten sonra Eski Devrek Evi’nin açılışı yapıldı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER