19 sanıktan 14'üne çeşitli sürelerde hapis cezası

19 sanıktan 14'üne çeşitli sürelerde hapis cezası

19 sanıktan 14'üne çeşitli sürelerde hapis cezası

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 19 sanıktan 14üne çeşitli sürelerde hapis cezası verildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan 5. duruşmaya, Silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan tutuklu, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklara ait örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock yazışmalarının mahkemeye ulaştığının bildirilmesinin ardından savunmalara geçildi.

Tutuklu sanık Bilal Arslanın ByLock programını kullanmadığını iddia etmesi üzerine yazışmaları okundu. Yazışmaların da kendisine ait olmadığını savunan Arslan, şunları kaydetti:

Yazışma yapıldığı iddia edilen isimleri tanımıyorum, bir karışıklık olabilir. Medyadan gördüğüm ve Mor Beyin ile mağdur olan kişiler gibi Ezan Vakti ve diğer Bylocka yönlendirdiği belirtilen programları ben de telefonuma yükledim, bundan dolayı bir karışıklık olduğunu düşünüyorum. Okuduğunuz içerikler de bana ait değil. 2014 yılında Cumhurbaşkanının söylemi ile bu yapıdan ayrılmak istedim, sözleşmem gereği 2015 yılına kadar mecburiyetten orada çalıştım.

Tutuklu sanık Habip Günay da ByLocku, ilk kez göz altına alındığında duyduğunu öne sürerek, abdullahhsl ismiyle telefonumdan yazışma yapıldığı hatta örgütteki kişilere, sıkıntı olmadığı yönünde Allah var, gam yok diye mesaj attığım söyleniyor. Böyle bir şey yapmadım ByLock da kullanmadım. Daha önceki ifadelerimde de söyledim, bu kişileri de tanımıyorum. diye konuştu.

Tutuklu Ayhan Tosunun avukatı Metin Güçlü, müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak, Ceza muhakemesinin en önemli ilkelerinden biri hiç şüphe yok ki, şüpheden sanık yararlanır ilkesidir, yargılamalarda bunun dikkate alınması gerekiyor. Bence Fetullah Gülende ByLock yok, hatta gerçek teröristlerde ByLock falan yok. Bugüne kadar FETÖnün kerli ferli adamlarında ByLock olduğunu görmedim. şeklinde konuştu.

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklara savunma yapmak üzere söz hakkı veren mahkeme heyeti, son sözlerin alınmasının ardından duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların hakkındaki Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefetten hükme yer olmadığı yönünde kanaat bildirdi.

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, tutuklu sanıklar Ahmet Akbulutu 4 yıl 7 ay, Ayhan Tosun, Servet Yılmaz ve Fatih Kılıçı 6 yıl 10ar ay, Emre Dökmeciyi 4 yıl 7 ay ile cezalandıran mahkeme heyeti, tutuklu bulundukları süre ve ceza miktarlarını göz önünde bulundurarak, sanıkların adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca tutuklu sanıklar Bilal Arslanı 8 yıl 9 ay, Habip Günay, Oğuz Yaman ve Canfer Keskini 7 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Tutuksuz sanıklar Aysun Nizamoğlu, Ayşegül Keskin ve Gülcan Aydına 6 yıl 13 ay, Rahmi Doğan ve Agit Karala 4 yıl yedişer ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 5 kişinin dosyasını ise ayırdı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER