81 ilde "Milli İradenin Yükselişi Sergisi

81 ilde "Milli İradenin Yükselişi Sergisi

81 ilde "Milli İradenin Yükselişi Sergisi

DÜZCE - Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi, Düzcede açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği 85 fotoğraftan oluşan sergi, Düzce Anıtpark Meydanında halkın ziyaretine sunuldu.

Düzce Belediyesi ile düzenlenen sergide, darbe girişimi gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

Sergiyi gezen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, hain darbe girişimin üzerinden tam bir yıl geçtiğini ve bu girişim halkın iradesi ile demokrasi zaferine dönüştüğünü söyledi.

Sergiyi gezdiğini ve o günü anlatan güzel karelerin yer aldığını vurgulayan Dağlı, Sergiyi gezdim ve çok beğendim. Ama hiç bir fotoğraf, hiç bir resim ve görsel bizim o anı yaşatması mümkün olmaz. O akşam inanılmaz bir akşamdı, insanlarımız bir abdest alarak nereye gideceklerini bilmeden şehit oldu. O an bir andı, yaşandı ve o şekilde şehit oldular. Biz o geceyi AA farkıyla resmediyoruz ama o anı yaşamak çok ayrı bir duygu.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise sergide yer alan fotoğrafların içerisinde ölüm pahasına çekilen fotoğraflar olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Bu belgelerin kaydedilmesi için büyük emekler var. O vahşeti gösteren insanlar var. O akşam imanlı yüreği ile topun, tankın üzerine giden insanlar gördük. Bu çalışma da o akşam ki karşı duruş da çok önemli. Bu cesareti de ancak Türk milleti gösterir. Bu cesareti de yurt dışındaki TV muhabirleri hayretle Nasıl böyle bir şey olabilir? diyerek duyurdu.

Sergi, iki gün daha açık kalacak.

 

 

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER